Українці переходять на зимовий час

В останню неділю жовтня українці переходять на зимовий час, цьогоріч це буде 27 жовтня. Рівно о 04:00 год. потрібно перевести стрілки годинників на 1 годину назад. Тобто, якщо було 04:00 год., то стане 03:00 год.

Влітку цього року українців сколихнула новина, що цього разу стрілки годинників ми переводитимо востаннє, остаточно перейшовши на зимовий час UTC+2 – стандартний київський час за Всесвітнім координованим часом.

Нагадаємо, у червні 2024 року Верховна Рада України проголосувала про скасування переведення годинників. Втім, наразі Закон ще не підписаний Президентом України, хоча вже минули терміни для його ветування.

Думки щодо доцільності переведення годинників різняться в українців. Фахівці рахують фінансові збитки та економічну невигідність, натомість медики задоволені скасуванням, адже переведення годинників негативно впливає на організм людини.

Зокрема, кажуть лікарі, після переведення стрілок годинника зростає кількість депресій, серцевих нападів, порушень сну, самогубств, підвищення тиску тощо.

Не забудьте заздалегідь підготуватися до переходу на зимовий час – лягайте спати раніше, ніж звикли, відмовтеся від алкоголю, куріння. Намагайтесь більше часу проводити на свіжому повітрі, гуляти, медитувати, пити трав’яний чи зелений чай, а також менше нервувати.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту