Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

До Дня української писемності та мови сьогодні, 25 жовтня, відбудеться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.
 
Коли початок радіодиктанту?
У п’ятницю, 25 жовтня об 11:00.
 
Де дивитися та слухати трансляцію радіодиктанту?
Радіодиктант транслюється на всіх платформах Суспільного — телебаченні, радіо та диджиталі:
  • на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура;
  • наживо в ефірі телеканалу та на сайті Суспільне Культура;
  • на YouTube-каналі Українського Радіо;
  • на Facebook-сторінках Суспільного.
У 2024 році авторкою Радіодиктанту національної єдності стане Оксана Забужко, українська письменниця та есеїстка. Текст матиме назву “Магія голосу”. За словами Забужко, тема цьогорічного диктанту “дуже симпатична”.
Але традиційно вона не розголошується. У інтерв’ю Українському Радіо Оксана Забужко натякнула, що її текст буде подарунком до ювілею Українського Радіо, яке цьогоріч святкує свої 100 років.
Читатиме текст письменник, музикант, екоактивіст і військовий Павло Вишебаба. Вишебаба мобілізувався до лав ЗСУ з початком повномасштабного російського вторгнення. Автор книги віршів “Тільки не пиши мені про війну”, виданої у 2022 році.
 
Як надіслати диктант на перевірку?
Роботи прийматимуть онлайн та офлайн:
  • надіслати текст Радіодиктанту паперовим листом за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб на штемпелі була дата не пізніше 27 жовтня;
  • сфотографувати / відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу rd@suspilne.media.
Після оприлюднення тексту радіодиктанту електронні листи не прийматимуть. Усі надіслані роботи перевірить фахова комісія.
 
Коли оголосять результати?
Текст радіодиктанту буде оприлюднено 28 жовтня, об 11:00 на сайті Українського Радіо та на сайті Суспільне Культура.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту