21 липня 2018 року
Дане положення регламентує умови та порядок проведення конкурсу на краще приготування страв з чорницями, визначає вимоги до учасників та визначає критерії оцінки страв.
Мета конкурсу – популяризація поліської кухні, розвиток творчості мешканців ОТГ, заохочення їх до участі у громадських заходах.
Організатор Конкурсу – Олевська міська рада
Учасники Конкурсу – всі бажаючі. У конкурсі можуть бути представлені колективи установ та закладів міста, а також окремі учасники.
Порядок проведення Конкурсу.
Для участі у конкурсі необхідно подати заявку (усну або письмову) Організаторам конкурсу не пізніше 10 липня 2018 року.
(контактна особа Саковець Леся, загальний відділ міської ради, моб. 098 920 45 85).
Критерії оцінки страв:
- Органолептичні показники (зовнішній вигляд, смак, колір, запах тощо);
- Стиль і креатив презентації страв (не більше 40 сек.)
- Зовнішній вигляд конкурсантів (фартушки тощо)
- Вибір посуду для страв (використання елементів поліського декору)
- Дотримання санітарно-гігієнічних умов під час виставки та продажу страв.
- Найкращий комплімент від авторів страв (проба того, що пропонується купити).
Порядок проведення конкурсу
Місцями виставки-конкурсу «Чорнична смакота» є локації фестивалю вуличної музики, які розподіляються між учасниками жеребом.
З метою оцінки та визначення переможців конкурсу одну годину після початку конкурсу страви не продаються (поки виставку не відвідують члени журі).
УВАГА! Категорично забороняється використання під час виставки алкогольних напоїв!
Не враховуватиметься журі виставка та продаж інших страв, окрім страв з чорницями (іншими ягодами – малиною та ін.)
Нагородження учасників та переможців конкурсу
Журі конкурсу нагороджує учасників у номінаціях:
- «Пальчики оближеш»
- «Стара страва на новий лад»
- «Екзотика»
- «Найгостинніша господиня»
Під час огляду виставки можуть бути визначені й інші номінації.
Додаткова інформація
Організатори конкурсу залишають за собою право запрошувати до журі гостей «Week-end в Олевську».