Триває прийом документів від «чорнобильців» для оздоровлення у 2018 році!

Відповідно до п. 8 постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2016  No 854 «Деякі питання санаторно – курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» облік громадян, віднесених до категорії 1, та дітей з інвалідністю,яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою і як і мають право на забезпечення путівками шляхом надання грошової допомоги, проводять управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання.

Інформація про кількість громадян, узятих на облік для забезпечення путівками шляхом надання грошової допомоги та виплати грошової компенсації у наступному році, формується органами соціального захисту

населення до 15 жовтня поточного року.

Отже, пропонуємо громадянам вищезазначених категорій звернутися до Управління праці та соціального захисту населення з відповідним пакетом документів  до 15 жовтня поточного року для забезпечення путівкою на санаторно курортне лікування у 2018 році!

 

Водночас нагадуємо!

Наразі триває оздоровча кампанія  громадян, віднесених до категорії І, та дітей – інвалідів до 18 років, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою. Запрошуємо всіх бажаючих вказаних категорій громадян  для отримання санаторно – курортного лікування у 2017 році  звернутися до управлінь праці та соціального захисту  населення за місцем реєстрації.

У разі виникнення запитань щодо оздоровлення «чорнобильців» телефонуйте за номером:  2-29-98( управління праці та соціального захисту населення)

 

Довідково:

з 01.01.2017 передбачено новий механізм забезпечення  санаторно – курортного лікування громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, зокрема укладення тристоронньої угоди між  санаторно – курортним закладом, постраждалою особою та управлінням соціального захисту населення.  При цьому постраждалій особі буде забезпечено право вільного вибору санаторно – курортного закладу для  оздоровлення чи відпочинку.

Право на санаторно – курортне лікування мають громадяни, віднесені до І категорії, та діти – інваліди, інвалідність яких пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС.

З 1 січня 2017 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 No 1029 «Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно – курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2017 році».

Постановою передбачено, що розмір грошової допомоги для компенсації вартості путівок через безготівкове перерахування санаторно-курортним  закладам і закладам оздоровлення та відпочинку для санаторно

– курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, буде становити:

для осіб, віднесених до категорії 1, — 5 250 гривень;

для осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку)—17390 гривень;

для дітей, яким установлена інвалідність, пов’язана з Чорнобильською катастрофою, — 10840гривень.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту