Суд зобов’язав «Гермес-Олевськ» сплатити міській раді понад 300 тис. грн.

Замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту – сплатити пайову участь. Згідно статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», забудовник має перерахувати до місцевого бюджету кошти на створення і розвитку зазначеної інфраструктури. Для нежитлових приміщень – не більше 10% від загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта, для житлових будинків – 4%. Під норму цього закону не підпадає будівництво індивідуальних, приватних будинків площею до 300 квадратних метрів та інших об’єктів соціального характеру.

Наразі в Олевській ОТГ багато підприємців відповідально виконують вимоги Закону України та вправно сплачують пайову участь. Серед них приватний підприємець Налапко В.М. з села Покровське. Проте не мало тих, хто повністю відмовляється від співпраці в сфері розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури.

Так, з грудня 2016 року по червень 2017 року тривали судові процеси між ТОВ «Гермес-Олевськ» та Олевською міською радою. Йдеться по ТЦ «Полісся», що знаходиться по вул. Свято-Миколаївська, навпроти ЦПМСД.  Підприємство, в особі державного нотаріуса Лугини Олександра Івановича, відмовлялось від сплати пайової участі. У зв’язку з цим, Олевська міська рада подала позов до Господарського суду Житомирської області. В ході розгляду справи, було вивчено всі обставини і докази. Суд виніс вирок задовольнити позов Олевської міської ради та зобов’язати ТОВ «Гермес-Олевськ» сплатити пайову участь у розмірі 368 344 гривні.

Також на користь Олевської міської ради винесли вироки Рівненський апеляційний господарський суд та Вищий господарський суд України. Втім, від ТОВ «Гермес-Олевськ» надійшов зустрічний позов про визнання договору про пайову участь не дійсним. Однак, у вересні цього року Господарський суд Житомирської області відмовив у задоволенні цих позовних вимог.

Наразі Олевська міська рада працює ще з 5 підприємцями громади з метою зобов’язати їх взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури свого населеного пункту. У разі відмови добровільно сплатити пайову участь, будуть подані позови до суду.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту