Радимо почитати, або топ найпопулярніших книг серед олевчан

З початком осені все більше виникає бажання сісти під пледом з чашкою гарячого чаю та взяти до рук улюблену книгу. Якщо тяжко обрати найкращу книгу, з пошуком допоможе Олевська міська бібліотека. Останнім часом стало звичним укладати й оприлюднювати розмаїті рейтинги, переліки, «експертні оцінки», тому на наше прохання досвідчені бібліотекарі Олевська підготували ряд цікавих книг для дорослих та дітей, які варті уваги.

Найбільш популярні серед олевських читачів книги сучасної української письменниці Світлани Талан. Всі її твори на гостросоціальну тематику в жанрі «реальних історій», які їй підказує саме життя. Роман «Коли ти поруч» став лауреатом конкурсу «Коронація слова-2011». Також олевчани читають книги автора «Помилка» та «Розколене небо».

З дітьми все складніше. Дуже часто вдало підібрана книга по-справжньому відкриває дитині літературний світ, повний радості, користі та цікавинок. І, навпаки, невдало підібрана книга може занурити в нудьгу, або ще гірше – відвернути від читання взагалі! Діти знайшли в бібліотеці цікаві для себе книги британського дитячого письменника Іана Вайброу про пригоди Малого Вовчика. Всього в серії 11 книг, проте українською мовою перекладені лише 5. Цікаве оформлення привертає увагу дітей також книга Сашка Дерманського «Корова часу».

Молодші класи шкіл полюбляють серію книг «Дивовижні пригоди у лісовій школі» Всеволода Нестайко. В 2010 році письменника було нагороджено Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Підлітки Олевська надають перевагу творам Лідії Чарської про вихованок закритих шкіл-пансіонатів, збіркам Алеки Вольських про пригоди Міли Рудик та серії книг Крістофера Паоліні «Ерагон».

Найактивнішими читачами дитячої бібліотеки є Олена Онищук та Євгеній Пилипчук, учні Олевської гімназії.

Від себе рекомендую прочитати історичний роман «Червоний» українського письменника Андрія Кокотюхи. В ньому йде розповідь від трьох осіб: міліціонера, чекіста та ворога народу про ватажка Української повстанської армії. Для написання роману автор користувався мемуарами повстанців, публікаціями українських істориків, розмовляв із живими свідками та із відставним офіцером КДБ. «Червоний» вже отримав спеціальну відзнаку за найкращий історико-патріотичний твір Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова-2012», а також в серпні 2017 року вийшла однойменна екранізація за сюжетом роману.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту