Музей-скансен, свято «Капустняк» та інші туристичні можливості громади

В Олевській об’єднаній територіальній громаді активізується розвиток туризму. З такою метою на сесії міської ради була прийнята відповідна Програма. Згідно неї в кожному населеному пункті громади мають бути визначені найефективніші для кожної місцевості види туристичної діяльності.

Наразі в місті Олевськ визначено три напрямки розвитку, серед них День міста «Ми з древлянського коріння» та фестиваль чорниці і вуличної музики «Weekend в Олевську». Найбільш масштабний туристичний ресурс міста – музей-скансен «Древлянський град», який планують облаштувати на Бабиній горі. Даний об’єкт допоможе познайомити з древлянським побутом та ремеслами, на основі знахідок археологічних розкопок. На даний час йдуть роботи по підготовці проекту музею.

 В селі Кам’янка говорять про пригодницькі маршрути для підлітків та розвиток гастрономічного туризму – проведення свята «Капустняк» під час Дня села.

В селі Лопатичі можливий розвиток агротуризму, поблизу Замислович обговорюють створення інфраструктури біля «Кам’яного села».

Реалізація програми дасть змогу зміцнити економіку, підвищити конкурентоспроможність регіонального туристичного продукту та створити нові робочі місця.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту