В Олевську пройшов мітинг до Дня пам’яті та примирення

Сьогодні, 8 травня, Україна та світ відзначає День пам’яті та примирення. Схиливши голови перед мільйонами жертв Другої світової війни, олевчани згадали пекельні дні 1939-1945 років.

Поклали квіти до могил безіменним солдатам, пам’ятників воїнам, партизанам Олевський міський голова Олег Васильович Омельчук, його заступники Олександр Володимирович Ніколайчук та Яків Миколайович Осипчук, голова РДА Дмитро Олексійович Лазаренко, голова райради Віктор Миколайович Троц, керуючий апаратом РДА Леонід Петрович Котвицький, військовий комісар Олевського райвійськкомату підполковник Ігор Олексійович Подшивалов, голова ради ветеранів, війни та праці Валентина Нікіфорівна Корнійчук, ветеран Анатолій Макарович Іваненко, член ради ветеранів, війни та праці Василь Миколайович Бабич. Члени Спілки воїнів-учасників афганської війни також долучилися до акції покладання квітів.

На площі Соборній в Олевську було проведено масовий мітинг, де було віддано данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої світової війни, хто віддав своє життя за мир і спокій на рідній землі. За ті шість років більше 14 мільйонів українців, за офіційними даними, загинули у боях, концтаборах, були евакуйовані та депортовані, померли від голоду і хвороб. На війні загинув кожен п’ятий українець. Серед військовослужбовців призову на літо 1941 року уціліли тільки 3% із загальної кількості. Їх подвиг було вшановано хвилиною мовчання.

До слова був запрошений заступник голови районної ради Олександр Станіславович Ковальчук. Він нагадав про тяжкі дні Другої світової війни та висловив подяку ветеранам. Завершився мітинг покладанням квітів до Обеліску Слави.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту