Кобзарі, історичні диспути, концерт та інші заходи на фестивалі «Олевська республіка»

Під час святкування всеукраїнського фестивалю «Олевська республіка» в Олевському народному краєзнавчому музеї пройшли екскурсії для всіх учасників Першого відкритого фестивалю учнівської молоді «Стежками Тараса Боровця». В ньому взяли участь 21 навчальний заклад з Олевської громади, Рівненської та Житомирської областей. Пізнавальну екскурсію для дітей провела директор музею Анна Вжесінська. Завершились заходи в музеї молебнем та панахидою за загиблими воїнами, учасниками бойових дій на сході України.

На урочищі «Хутір Радоробель» відбулась презентація книги доктора історичних наук Сергія Стельниковича «Український національний рух опору Тараса Бульби-Боровця: історичний нарис». Найбільше людей зібрав диспут «Олевська республіка – етап українського державотворення», де присутні говорили про формування Тараса Боровця, його значення у всеукраїнському масштабі та вплив Олевської республіки на Україну.

Також впродовж фестивалю можна було побачити виставки майстрів українського, традиційного, декоративно-прикладного мистецтва, виставку національно-патріотичної літератури, виставку сучасної військової техніки відділу прикордонної служби «Копище» Житомирського прикордонного загону Державної прикордонної служби України, виставку світлин учасників бойових дій на сході України. Більше того, під наглядом тренера бажаючі могли позмагатися на справжніх мечах або ж навчитися створювати ляльку-мотанку.

14 вересня в Олевській музичній школі для учнів та викладачів школи виступили кобзарі та лірники. Михайло Хай зіграв на лірі, Тарас Силенко на бандурі, а Святослав Силенко на старосвітській бандурі. Наступного дня виступи кобзарів продовжилися на урочищі «Хутір Радоробель», де виступили також Андрій Ляшук, Олександр Тріус та ін.

Презентували свої виступи також гурти народної самодіяльності Олевщини. Справжні автентичні голоси неабияк заворожили серця слухачів. Тисячі людей, які відвідали фестиваль «Олевська республіка», змогли знайти для себе розваги на будь-який смак та просто гарно провести час.

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту