30-та річниця виведення військ з Республіки Афганістан

14 лютого в Олевську пройшли заходи з нагоди 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан та відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Об  11.00 год. відбувся мітинг біля пам’ятника загиблим воїнам-афганцям. Вшанувати пам’ять загиблих та віддати шану учасникам бойових дій прийшли представники влади, ветерани війни, члени спілки воїнів афганців, рідні і близькі загиблих воїнів та жителі громади.

До слова були запрошені народний депутат України Володимир Арешонков, голова районної ради Віктор Троц та голова спілки воїнів-афганців Анатолій Тимощук, який поділився своїми спогадами та думками про ті страшні події афганської війни.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих на полі бою, серед яких і шестеро наших земляків: Кручко Іван (с. Радовель), Крець Юрій (с. Діброва), Омелянчук Леонід (с. Озеряни), Існюк Олександр (м. Олевськ), Полевой Олександр та Білий Анатолій (с. Жубровичі).

Далі всі присутні поклали квіти до пам’ятника воїнам-афганцям, Обеліска Слави, спорудженого воїнам ВВВ, і меморіального комплексу загиблим воїнам АТО.

Безпеку під час ходи та проведення мітингу забезпечувало Олевське відділення поліції Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області.

Продовжили пам’ятний день у міському будинку культури.

До слова був запрошений народний депутат Володимир Арешонков, який  висловив слова поваги і шани та співчуття родинам, які так і не дочекались своїх чоловіків, синів та рідних із війни. Також Володимир Юрійович вручив подяки та грошові премії: Валерію Ничипорчуку, Олегу Казюку, Анатолію Тимощуку, Петру Верещаєву, Миколі Федоровичу.

Заступник міського голови Олександр Ніколайчук від Олевської міської ради вручив подяки та грошові премії: Петру Власовцю, Олександру Левчуку, Петру Ходюку, Олександру Дубику, Івану Ковальчуку, Дмитру Дубровцю, Григорію Наумуку, Миколі Белану, Юрію Торгонському, Петру Гергалу, Миколі Кулішу, Валерію Покальчуку, Миколі Волинцю, Василю Рудіку, Івану Фоміну, Сергію Талаху, Анатолію Бочковському, Івану Макарчуку, Валентині Селищевій.

До вітального слова були запрошені голова райради Віктор Троц, голова Білокоровицької ОТГ Сергій Коцур, які також відзначили подяками та грошовими нагородами афганців та рідних загиблих на тій війні.

З подякою та глибокою шаною до присутніх воїнів звернулися голова організації Спілки ветеранів воїнів-інтернаціоналістів Олевського району Анатолій Тимощук та член правління Спілки Олег Казюк, які привітали з 30-тою річницею виведення військ з Афганістану. Також вони подякували за фінансову підтримку у проведенні всіх заходів, які проходили до цієї дати: народному депутату України Володимиру Арешонкову, за сприяння якого було повністю профінансовано волейбольний турнір та виступ гурту «Древляни»,  благодійному фонду Сергія Пашинського, які надали фінансову допомогу Спілці у сумі 18 000 грн., Олевській міській раді, районній раді та райдержадміністрації.

Від імені депутата обласної ради Олега Казюка Анатолій Тимощук вручив грошову нагороду мамі померлого афганця Ніні Торгонській. А від Всеукраїнського громадського об’єднання ветеранів Афганістану і АТО нагородив медалями «30 років виведення військ з Афаністану»: Петра Осипчука, Миколу Федоровича, Олександра Левчука, Бориса Гайченю, Петра Верещаєва та Олега Казюка.

Після закінчення урочистостей для всіх присутніх відбувся концерт гурту «Древляни» за підтримки народного депутата України Володимира Арешонкова.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту