Міський голова Олег Омельчук відвідав конференцію «Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів»

5 березня міський голова Олег Омельчук, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин та начальник ЦНАПу Леся Павленко відвідали у Києві конференцію «Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів».  Під час цієї конференції Олег Омельчук та голови 121 громади з 24 областей України підписали Меморандум про співробітництво та початок роботи зі створення та модернізації Центрів надання адміністративних послуг.  

Відповідно до Меморандумів, протягом дев’яти місяців у громадах буде створено та модернізовано до належного рівня Центри надання адміністративних послуг.

Голова Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефан Шльойнінг зазначив: «Європейський Союз всебічно підтримує Україну у здійсненні реформи децентралізації, зміцненні можливостей громад у різних сферах управління. Реформа децентралізації є ключовою, тому що мова йде про основний принцип Європейського Союзу, а саме – субсидіарність, що передбачає наближення вирішення соціально-політичних питань якомога ближче до громадян. Те, як надаються адміністративні послуги, є надзвичайно важливим критерієм розвитку місцевого самоврядування. Доступність та якість адміністративних послуг у громадах – один з ключових факторів успіху та спроможності місцевих органів влади».

Під час події, крім церемонії підписання Меморандумів, відбулися презентації планів роботи громад, дискусії та обговорення проблематики створення належного ЦНАПу за участі представників Уряду, лідерів громад та експертів з адмінпослуг, обмін досвідом між громадами-учасницями програми.

«U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Програма робить внесок у створення багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян. Програма «U-LEAD з Європою» спрямована на розширення можливостей громад з покращення якості надання адміністративних послуг для населення шляхом їх підтримки у створенні та модернізації Центрів надання адміністративних послуг.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту