Тиждень дитячого читання в міській бібліотеці

«Дитинство – найважливіший період людського життя, не приготування до майбутнього життя, а справжнє яскраве, самобутнє, неповторне життя, і від того, як минуло дитинство, хто вів дитину за руку в дитячі роки, що увійшли в її розум і серце з навколишнього світу – від цього у вирішальній мірі залежить, якою людиною стане нинішній малюк» – писав Василь Сухомлинський.

Сьогодні  головним завданням діяльності нашої дитячої бібліотеки є залучення дітей до книги та читання, підвищення читацької активності, виховання у молодого покоління потреби в читанні, поєднуючи традиційні та інноваційні форми роботи.

Щороку навесні відзначають Всеукраїнський тиждень дитячого читання, під час якого проходять цікаві масові дійства, які сприяють залученню нових читачів, підвищення читацької активності. Діти беруть участь у казкових виставах, літературних конкурсах, вікторинах тощо.

В рамках Тижня дитячого читання до дитячої бібліотеки сьогодні  завітали учні 1-Б класу Олевської гімназії на святкове театралізоване дійство посвята першокласників у читачі «Ми тепер не тільки учні, ми тепер вже читачі», де малят прийшли привітати Королева Книги (Бреслаш Аліна), Чарівна Казочка (Мидловець Валерія), Незнайко (Павленко Максим) та Всезнайко (Бреслаш Олег),  «мультяшний» герой Міккі Маус. Діти із захопленням слухали поради казкових герої, як потрібно поводитися з книгою та дали урочисту обіцянку – берегти Книгу. Маленькі першокласники були дуже активні : розповідали віршики про книгу, відгадували загадки, відповідали на запитання вікторини «З якої казки?», за що їм Королева подарували книжечки з нашого Книжкового королівства.

«Бібліотека завжди залишається скарбницею всіх багатств людського духу, а книги – кораблями думки, що мандруватимуть хвилями часу і дбайливо нестимуть свій вантаж від покоління до покоління».

Ми чекаємо у стінах нашого Книжкового Храму всіх шанувальників її Величності Книги та тих, хто лише починає пізнавати цей світ.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання продовжується! Чекаємо на всіх!

Бібліо-фреш «Книжкові новинки для кожної дитинки».
 «До казкової вітальні завітай – подивись, пограйся, почитай!» (день ігор та розваг) – 25.03.2019 р. о 14.00 год.
 «Лабораторія глядацького смаку» (дегустація відеоновинок) – 27.03.2019 р. о 14.00 год.
 «Здоров’я – найдорожчий скарб» (хвилинка-інформинка) – 29.03.2019 р. о 14.00 год.
 «Єднаймо душі словом Кобзаря» (літературно-поетична година до 205-річчя від д.н. Т. Г. Шевченка) – 3.04.2019 р.

Заступник директора по роботі

з дітьми Олевської ЦБС

Федоренко О. М.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту