До уваги населення міста Олевськ!

З 10 години 14 травня до 22 години 15 травня будуть проводитися аварійно-рятувальні роботи з перезатарення непридатних отрутохімікатів та пестицидів, що знаходяться за адресою: вул. Свято-Воздвиженська, 47-б, м. Олевськ.

Під час проведення перезатарення можливе виділення: хлору, аміаку, сірчаного ангідриду, діпропіламіну, азоту діоксиду та інших отруйних речовин. При вдиханні великих концентрацій отруйних речовин можливий летальний результат.

З метою недопущення негативного впливу на стан здоров’я населення рекомендуємо:

  • обмежити перебування на відкритому повітрі;
  • вживати питну воду гарантованої якості;
  • не вживати городину з присадибних ділянок до отримання результатів лабораторного контролю після перезатарення;
  • не проводити провітрювання житлових приміщень, щільно закривати кватирки, вікна та двері.

При виникненні ознак отруєння (різкий біль в грудях, сухий кашель, блювання, порушення координації руху, ядуха, різь в очах, сльозотеча) терміново звертатися за медичною допомогою.

На цей час комісією ТЕБ та НС райдержадміністрації рекомендовано Олевській міській раді на території міста Олевська:

  • призупинити навчальний процес в загальноосвітній школі №3;
  • обмежити перебування дітей та персоналу дошкільних навчальних закладів, загальноосвітніх закладів, гімназії та Олевського професійного ліцею на відкритому повітрі;
  • обмежити проведення масових заходів.

Також на районній комісії з техногенно-екологічної безпеки та НС було вирішено:

  1. Олевському міжрайонному відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України спільно з Олевським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській обл. провести подворовий обхід навколо місця перезатарення отрутохімікатів та надати населенню рекомендації, щодо перебування на відкритому повітрі.
  2. Олевському відділенню поліції Коростенського ВП ГУНП в Житомирській обл. забезпечити охорону навколо місця перезатарення.
  3. Олевському районному сектору управління ДСНС України в Житомирській обл. забезпечити місце перезатарення черговим відділенням, автоцистерною та відділенням чергового караулу;забезпечити безперебійне постачання стислого повітря для проведення аварійно-рятувальних робіт.
  4. Олевській центральній лікарні спільно з КНП ЦПМД забезпечити чергування медичного транспорту з спеціалістами надання первинної медичної допомоги на місці перезатарення.

У разі змін та надходження додаткової інформації населення буде проінформовано додатково, слідкуйте за оновленнями на офіційних сайтах Олевської міської ради та Олевської районної державної адміністрації.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту