В Олевську відзначили День Європи

Кожну третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. Відзначення цього дня – ще одна можливість для мешканців України долучитися до європейських цінностей.

Цього року День Європи припав на 18 травня, тому відзначили його в рамках святкування Дня міста Олевськ.

В центрі Олевська у прикрашеному українськими прапорами сквері Олевською централізованою бібліотечною системою було підготовлено та організовано тематичні заходи.

Проходила літературно-інтелектуальна подорож під назвою «Подорожуємо Європою». Були оформлені яскраві інформаційні стенди видатних країн Європи: Німеччини, Франції, Польщі, Італії, Великобританії та Іспанії. По кожній країні була представлена інформація по визначним місцям. Також була підготовлена книжкова виставка відповідної тематики про європейські країни.

Міський голова Олег Омельчук особисто відвідав літературно-інтелектуальну подорож. Директор бібліотечної систем Лідія Сібірьова провела екскурсію Олегу Васильову та розповіла про традиції і особливості європейських країн.

Також серед жителів міста проходила вікторина «Чи знаєш ти Європу?».

Керівник гуртка малювання Олевського ЦХЕТУМу Теятана Басюк залучила дітей до святкового заходу. Для них була можливість проявити фантазію і намалювати малюнок на тему «Європа очима дітей». 

А для всіх жителів та гостей була можливість переглянути фотографії на тему «Дружні взаємини міст побратимів Тошека і Олевська» та фото Миколи Данюка, а саме минулорічної реконструкції древлянського побуту на Бабиній горі.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту