Доповнення до Методики розрахунку орендної плати за майно та інші питання сесії

На черговій сесії Олевської міської ради депутати затвердили протоколи громадських слухань з обговорення питання щодо створення старостинських округів. Після попереднього засідання сесії було проведено обговорення у чотирьох селах громади: Копищі, Хочині, Юрові, Сущанах. Всі протоколи були затверджені одноголосно. Як проходили обговорення – читайте на нашому сайті.

Також всі депутати підтримали затвердження договору про співробітництво територіальних громад між Олевською ОТГ, Овруцькою ОТГ, Словечанською ОТГ, Народицькою ОТГ. З метою вирішення питань місцевого значення громади домовились про реалізацію спільного проекту з розвитку туризму. Початок реалізації проекту – 1 січня 2020 р., терміном на 5 років.

В договорі зазначено, що метою реалізації Проекту є створення конкурентоздатного туристичного продукту, збільшення туристичних потоків, перетворення туризму на одну з найбільш прибуткових галузей економіки громад, що забезпечить значний внесок у соціально-економічний розвиток шляхом збільшення дохідної частини бюджету за рахунок податкових та валютних надходжень, припливу інвестицій, збільшення кількості робочих місць, а також створення сприятливих умов для відпочинку та зміцнення здоров’я мешканців і гостей громад за умов збереження і раціонального використання культурно-історичної та природної спадщини.

На сесії також було внесено доповнення до Методики розрахунку орендної плати за майно територіальної громади міста Олевськ, яке передається в оренду. Згідно рішення сесії, було доповнене таким змістом: «Орендна плата, розрахована за цією Методикою, перераховується комунальному підприємству «Олевська центральна аптека № 32» Олевської міської ради,  в розмірі 100% до 31.12.2019 року».

У питанні «Різне» секретар міської ради Віталій Шейко зачитав звернення до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та прем’є-міністра України Олексія Гончарука щодо фінансового забезпечення потреб мешканців громади. Відповідне звернення зіставлене після розгляду листа Виконавчого директора Житомирського РВ АМУ Тетяни Кухарської щодо акції АМ «Поверніть гроші громаді».

Також були визначені села, в яких пройдуть громадські слухання найближчим часом. Так, 18 листопада планується проведення слухань у селі Замисловичі, 19 листопада – у селі Кам’янка. Пізніше слухання пройдуть в смт Дружба та смт Новоозерянка.

Також у питанні «Різне» виступив депутат міської ради округу №1 Павло Демкович з депутатським зверненням, що стосується влаштування водопостачання та водовідведення на вулиці Комарова. Міський голова Олег Омельчук повідомив, що на відповідний лист-звернення вже була надана офіційна відповідь. Також Олег Васильович особисто зустрічався з місцевими мешканцями з даного питання.

Більш детально про мережі розповів заступник міського голови Сергій Мельник. Він зауважив, що на вказаному місці планується розміщення каналізаційної насосної станції, а не очисних мереж, як зазначено у відповідному листі. Також він зауважив, що розміщення КНС –загальноприйнята практика.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту