В.о. старости п’яти сіл громади Володимир Кайданович прозвітував за 2019 рік

Виконуючий обов’язки старости сіл Тепениця, Артинськ, Соснівка, Хмеліка, Обище Володимир Кайданович прозвітував перед громадою за 2019 рік.

На території округу проживає 2015 жителів, з них в селі Тепениця – 997. Функціонує дві школи: Тепеницька ЗОШ, де навчається 157 учнів, та Хмелівська ЗОШ, де навчається 15 учнів. Також працює два дитячих садочки: у Тепеницькому ЗДО виховуються 45 дітей, у Хмелівському ЗДО – 20. У всіх п’яти селах округу функціонують ФП. Крім того в окрузі функціонує 2 сільських клуби та Будинок культури.

За звітний період було видано 4480 довідок, здійснено 90 нотаріальних дій, з них оформлено 37 заповітів та 53 доручення. На особистому прийомі у в.о. старости побувало 140 місцевих жителів.

Одним з найбільших проектів 2019 року для Тепеницького старостинського округу є початок будівництва дороги Олевськ-Тепениця. Обсяг фінансування робіт складає 18 867 259 гривень. Згідно проекту планується капітальний ремонт на 3023 метрах дороги. Це приблизно від міста Олевськ і через все село Тепениця. У договорі йдеться про завершення капітального ремонту до грудня 2020 року.

Також було відремонтовано частину вулиці Левчука. В рамках проекту відповідний відрізок дороги було облаштовано бруківкою. В подальшому планується продовжувати капітальний ремонт на протяжності всієї вулиці. У звітному році також тривав поточний ремонт доріг.

У Хмелівському дитячому садочку було відновлено водопостачання. У Хмелівській школі покращено матеріально-технічну базу на суму 56 974 гривень. За ці кошти було придбано шафи, стільці, столи, проектор та екран, ноутбук, багатофункціональний принтер, питний бачок, набори настільних розвивальних ігор й інші комплекти для навчання, фліпчарт та ін.

Для Тепеницької ЗОШ було покращено матеріально-технічну базу на суму 146 875 гривень, за які було придбано мультимедійну інтерактивну дошку з проектором, довгофокусний проектор та екран, ноутбук, багатофункціональний пристрій, меблі, дошки, пневматична гвинтівка та інше.

Особі із числа дітей-сиріт було виділено соціальне житло – будинок в селі Тепениця. На даний момент виготовляється генеральний план села Соснівка.

В.о. старости сіл Володимир Кайданович подякував всім, хто допомагає та підтримує громаду. А заступник міського голови Яків Осипчук, який був присутній на зібранні, відповів на всі питання, які поставили присутні, зокрема, щодо реформ медицини та освіти, а також організації вивозу ТПВ, ремонт доріг та ін.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту