На комісії з надзвичайних ситуацій обговорили запобігання захворюваності коронавірусом на Олевщині

28 лютого під головуванням керівника Олевської РДА Лариси Хоречко відбулось засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської райдержадміністрації. На ній були присутні й представники міської ради: заступник міського голови Сергій Мельник та начальник відділу житлово-комунального господарства та цивільного захисту населення Олексій Торгонський.

На порядку денному було одне питання – стан готовності профілактичних та протиепідеміологічних заходів з попередження завезення, розповсюдження на територію України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Про актуальну ситуацію у світі та Україні розповіла начальник Олевського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Людмила Козловець. Наразі в Україні не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус COVID-19.

У своєму виступі завідувач інфекційним відділенням КУ «Олевська Центральна лікарня» Ірина Яроменко поставила актуальні питання щодо забезпечення Центральної лікарні необхідними засобами та визначення можливого місця обсервації у разі необхідності, щоб бути готовими.

В.о. голови районної ради Олександр Ковальчук повідомив, що 27 лютого на засіданні в Житомирській ОДА проінформували, що з обласного бюджету виділили 1 793 000 гривень для закупівлі засобів індивідуального захисту. Втім, всі вони залишатимуться в обласній лікарні й можуть надаватися на регіони в разі виявлення небезпечної хвороби.

Проте, щоб вберегти здоров’я медичного персоналу, які у разі виявлення хворих на COVID-19 можуть контактувати з ними, потрібно мати необхідні засоби захисту на місцях для оперативного доступу до них.

Тож головний лікар Олевської ЦЛ Олег Казюк звернувся до Олевської міської ради з проханням виділити майже 150 тис. грн. для закупівлі засобів індивідуального захисту. Як повідомили на комісії, цих коштів вистачить для двох бригад на 10 діб.

Члени комісії вирішили створити протиепідеміологічну комісію та оперативно визначити план заходів, необхідних для боротьби із загрозою прояву та поширення небезпечного коронавірусу.

З опрацьованими результатами своєї роботи члени комісії зберуться вже в понеділок, 2 березня.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту