Як дотримуються карантинних обмежень в громаді та інші питання комісії ТЕБ та НС

20 березня відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Олевської міської ради.

У відповідь на колективне звернення місцевих підприємців було запропоновано внести зміни до протоколу комісії ТЕБ та НС  і дозволити роботу суб’єктів господарювання, що займаються реалізацією міндобрив, насіння сільськогосподарських культур та засобами їх захисту. Відповідне питання було детально обговорено.

У нашій місцевості більшість жителів займаються садівництвом, втім, не всі вчасно заготовили насіння або мають змогу купити його через Інтернет.

Заступник міського голови Яків Осипчук повідомив, що наразі в селах постає питання де купити насіння картоплі чи інших с/г культур. Міський голова Олег Омельчук зауважив, що мова не йде про стихійну торгівлю на вулицях чи на ринку, а в окремо відведених торгових точках.

Начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Скумін прокоментував, що є постанова Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», яку необхідно чітко дотримувати. Він повідомив, що вчора, 19 березня, було обстежено 18 об’єктів. Він додав, що до громадського харчування також відноситься продаж кави та інших напоїв, що наразі заборонено.

Заступник начальника Олевського відділу поліції Максим Мошківський повідомив, що далеко не всі місцеві підприємці дотримуються карантинних обмежень.

На тих, хто порушує введені обмеження будуть накладені адміністративні стягнення. Для якісного патрулювання буде створено комісію, яка оперативно реагуватиме та виїжджатиме на об’єкти. До неї увійдуть заступники міського голови, працівники міської ради, представники держпродспоживслужби та поліції, а також в.о. старости у межах свого округу. Відповідна комісія працюватиме у будні і вихідні дні на території всієї громади. Порушення правил карантину та санітарно-гігієнічних норм передбачає штраф від 17 тисяч гривень.

Також присутні обговорили питання приїзду медпрацівників, що проживають в селах, а працюють в місті, до роботи. Міський голова Олег Омельчук зазначив, що буде чергування транспорту, а також забезпечення пальним. Необхідну інформацію щодо медпрацівників нададуть  головний лікар Олевської ЦЛ Олег Казюк та головний лікар ЦПМД Олена Вишневська.

Після детального обговорення питання введених обмежень комісія вирішила не приймати рішення про внесення змін до протоколу №8.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту