Міський голова презентував портрет Лесі Українки Новоград-Волинській громаді

У Новоград-Волинському, на батьківщині Лесі Українки, у рік 150-річчя від дня її народження, пройшло Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела». Протягом трьох днів – 23, 24 та 25 липня в місті відбулось багато мистецьких заходів, зустрічей, виступів творчих колективів, концертів тощо.

Зокрема, офіційний прийом іноземних делегацій з Грузії, Німеччини та поважних гостей.  До заходів долучились і представники нашої громади на чолі з начальником відділу культури та туризму Іриною Кльоц, яка від  імені міського голови Сергія Лисицького привітала керівника Новоград-Волинської громади зі святом та вручила портрет Лесі Українки автором якого є Микола Мартинчук з Олевська.

У програмі свята відбувся всеукраїнський конкурс автентичного співу “Животоки”, в якому взяли участь солістки з нашої громади, а саме: Катерина Семенівна Вербельчук, с. Лопатичі – 2 місце та сертифікат на 1200 грн, Уляна Семенівна Нестеренко, с. Сердюки – сертифікат на 1000 грн як найстарша учасниця конкурсу (1936 р. н.) та Марія Василівна Павлюк, с. Майдан – отримала подяку за участь в конкурсі.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту