СЕЛУ КАЛИНІВКА – 251 рік

Свою нинішню назву –  Калінівка – село отримало у 2016 році (раніше називалось Жовтневе). Перша письмова згадка про село відноситься до 1770 року, яке тоді мало назву Голиші. До Калинівського округу також належать населені пункти Ліски та Бацеве.

21 вересня, у День Різдва Пресвятої Богородиці, калинівчани святкували День села. До цього свята у кожній громаді завжди підходять з особливою відповідальністю й натхненням, довго готуються аби всім сподобалось, від малого до великого.

Зі словами привітань до односельчан звернулась староста села Назарчук Надія. Вона привітала подарунками найстаршу та наймолодшу жительок села, афганців та воїнів АТО, дітей, які знаходяться під опікою, молоді родини, які цього року одружилися. Окремо відзначили найкращі, найквітучіші двори Калинівки.

З нагоди свята до Калинівки завітали заступники міського голови Юрій Данюк та Сергій Гончар, керуючий справами виконавчого комітету міськради Володимир Дворецький, депутати міської ради Анна Вжесінська, Леонід Хомутовський та Павло Налапко.

Подяки від міської ради та грошові винагороди вручили приватному підприємцю Володимиру Андрійчуку, медичним сестрам фельдшерського пункту Васильчук Марині та Буднік Валентині, жителям, які беруть активну участь у благоустрої села Шеремету Анатолію та Трохимчуку Сергію. За дорученням міського голови Сергія Лисицького, директору Калинівського будинку культури було вручено сертифікат на придбання сценічних костюмів.

Грошовими винагородами та подяками від політичної партії «Слуга народу» нагородили жительок села: Курильчук Ольгу, Марину Шеремет та Євгенію Андрійчук.  

У фойє Будинку культури облаштували «осінні» фотозони, учнівські композиції з овочів. У святковому концерті взяли участь місцеві та запрошені колективи, виконавці, діти.

День села – це свято, яке об’єднує людей різних поколінь, для яких воно було і залишається рідним. Нехай ця подія і всі інші свята приносять у кожну оселю гарний настрій, добрі зустрічі та дружнє спілкування. Нехай у Калинівському окрузі народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку, а щастя, любов та достаток живуть у кожному домі і кожній родині. Більше фото та відео на сторінці Олевської ТГ у мережі  Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту