Комісія ТЕБ і НС змінила формат проведення фестивалю «Олевська республіка 2021»

Черговою культурною та туристичною “жертвою” COVID-19 став фестиваль “Олевська республіка”, який мав відбутися 1-3 жовтня в Олевську. Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Олевської міської ТГ змінила формат проведення Всеукраїнського фестивалю «Олевська республіка» та Всеукраїнського патріотичного фестивалю учнівської молоді «Стежками Тараса Боровця» та прийняла рішення про їх проведення в режимі онлайн.

 «Вжити заходів щодо обмеження проведення культурних, політичних, соціальних, релігійних та інших заходів за участю громадян, в тому числі проведення фестивалю «Олевська республіка» скасувати або провести в онлайн режимі», – йдеться в протоколі комісії.

Таке рішення обґрунтовано епідемічною ситуацією в країні та громаді, де рівень захворюваності на ковід та сезонними хворобами зростає. Крім того «жовна зона» диктує свої правила і обмеження, які прийняті на державному рівні. Організатори фестивалю, на жаль, відмовилися проводити захід у такому форматі та планують його провести цього року в смт Рокитне.

«На організацію проведення фестивалю ми витратили багато робочого часу:  проведено чотири засідання організаційного комітету, відбулись наради в області, на нього вдалося отримати фінансування з державного бюджету та, навіть, було погоджено програму заходів. Однак я розумію рішення комісії ТЕБ і НС, позицію наших лікарів і держпродслужби – не ризикувати здоров’ям людей. Міська рада не має права наражати на небезпеку жителів громади, організовуючи масові заходи. Особливо це стосується дітей, які є незамінними учасниками фестивалю. Звертаюсь до всіх, кому ця тема близька і небайдужа, зрозуміти і прийняти дане рішення як необхідність. Друге, ми були готові  до онлайн святкування, але цю і ряд інших домовленостей довелось скасувати через позицію організаторів. На їх рішення ми вплинути не можемо, адже вони напряму співпрацюють із Міністерством культури та інформаційної політики України», – прокоментував ситуацію міський голова Сергій Лисицький.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту