Сергій Лисицький долучився до форуму з головами громад Житомирської області

Сергій Лисицький долучився до форуму з головами громад Житомирської області, під час якого, під час якого йшлося про умови роботи громад Житомирщини в реаліях воєнного часу. Участь у заході взяли представники громад Житомирщини, народні депутати України та громадськість.

В умовах воєнного стану територіальні громади продемонстрували неабияку злагодженість в роботі. У більшості громад запрацювали гуманітарні штаби, були прийняті необхідні програми щодо цивільного захисту та оборонної роботи, а також підтримки населення. Спільно з Гуманітарним штабом Житомирської ОВА українським захисникам було відправлено не один десяток тон харчів, бронежилетів, медичних аптечок та інших необхідних речей.

Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко зазначив, що починаючи з 24 лютого, область почала приймати переселенців, що їхали транзитом або на час, поки в їх домівках було небезпечно. Загалом, за 148 днів війни на території 24 громад ми прихистили понад 96 тисяч переселенців з дітьми. Наразі в області проживає близько 80 тисяч осіб.

Повномасштабна війна завдала відчутних й часто непоправних втрат. Від початку вторгнення Житомирщина залишається однією з цілей для ворожих ракетно-бомбових ударів. Загалом по області завдано вже майже сотня ударів. Постраждало 2688 об’єктів. Робота з відновлення ведеться щоденно.

Підтримка міжнародних партнерів стане нам доброю поміччю. Міжнародні донори мають наміри підтримати десятки проєктів по відновленню соціальної інфраструктури в Житомирському та Коростенському районах.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту