Поліція Житомирщини закликає громадян дотримуватися правил інформаційної безпеки

Як повідомляє Головне управління Національної поліції в Житомирській області, до поліції надходять численні звернення громадян про втрату грошей через поширені шахрайські схеми. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до ошуканств, та нагадують правила безпеки під час використання мобільних месенджерів та банківських застосунків, а також купівлі товарів онлайн

Перевіряйте будь-яку інформацію, що пов’язана з обігом ваших коштів. Ніколи й нікому не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, CVV2-код, паролі, що надходять у SMS-повідомленнях.

Також будьте обережними із підозрілими посиланнями:  перед тим, як натиснути на лінк, запропонований через смс, чат-боти або у месенджерах, перевірте достовірність інформації в офіційних джерелах. Для цього ознайомтеся з публікаціями на урядових сайтах, проконсультуйтеся за телефонними «гарячими лініями» або у банківських установах.

Здійснюйте купівлю товарів лише через перевірені вебсайти, завжди ознайомлюйтесь з відгуками про них та користуйтеся послугою післяплати.

Будьте уважними, не дайте себе ошукати та не дозволяйте пройдисвітам збагатитися вашим коштом! Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим! 

Нагадаєамо, що кіберполіція попереджає про небезпеку використання мобільних застосунків, розроблених спецслужбами рф. 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту