Візьміть дитину у родину!

Під таким гаслом працює сьогодні комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Олевської міської ради.
Адже сім’я це неповторне середовище для розвитку дитини, формування її в повноцінну людину і громадянина. У більшості з нас є батьки, рідні та близькі люди, з якими легше долати труднощі. Діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування ж позбавлені цієї життєвої підтримки. У всі часи людство рятувало милосердя та взаємодопомога.

Бажання взяти на виховання дитину народжену іншими, є ознакою нашої культури і виникає тільки у небайдужих людей.

Одними з сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу.

На даний час на території Олевської територіальної громади створено та функціонує 3 дитячі будинки сімейного типу та 7 прийомних сімей, які знаходяться під соціальним супроводом КУ «Центр надання соціальних послуг» Олевської міської ради.

Що ж таке прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу?

Прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4-ох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу — окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, для забезпечення сімейним вихованням та спільним  проживанням від 5 до 10 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та враховуючи рідних дітей.

Прийомним батькам/батькам-вихователям щомісячно виплачуються кошти на харчування прийомних дітей, придбання для них одягу, взуття, м’якого інвентарю, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок та інше у розмірі 2,5 прожиткових мінімумів на кожну дитину відповідного віку.

Так, з 1 липня 2022 року збільшилась щомісячна соціальна допомога для дітей віком від 0 до 6 років та становить 5502,50 грн. (2201х2,5), а для дітей віком від 6 до 18 років – 6860 грн. (2744х2,5).

Також надається щомісячне грошове забезпечення прийомним батькам/батькам-вихователям у розмірі 100% прожиткового мінімуму, який становить з 1 липня 2022 року 2600 грн. для працездатних осіб за кожну прийомну дитину/дитину-вихованця за надання соціальних послуг у прийомних сім’ях/дитячому будинку сімейного типу.

Крім того здійснюється сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування одному з прийомних батьків/батьків-вихователів за рахунок коштів державного бюджету.

Прийомні батьки, батьки-вихователі є законними представниками прийомних дітей на підприємствах, в установах та організаціях, несуть персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомних дітей, дітей-вихованців.

Якщо Ваше серце наповнює любов до дітей, маєте бажання взяти на виховання та спільне проживання дитину-сироту/дитину, позбавлену батьківського піклування, дарувати їй свою батьківську любов та турботу, створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу за детальнішою інформацією звертайтеся до комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Олевської міської ради за адресою: місто Олевськ вулиця Привокзальна, 5, роб. тел. 2-14-36, моб. тел.. 068 760 7934.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту