27 питань розглянули на черговому засіданні сесії міської ради

Сьогодні, 6 липня, відбулось чергове засідання сесії міської ради, яке проводив міський голова Сергій Лисицький.

Також на засіданні був присутній народний депутат Арсеній Пушкаренко.

Першим питанням присутні розглянули рішення про звернення депутатів Олевської міської ради до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо недопущення підписання постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України».

Нещодавно міський голова Сергій Лисицький в місті Коростень взяв участь в обговореннях щодо нового переліку населених пунктів зон радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС. Там було озвучено основні вимоги до Уряду, основні завдання з вирішення питання, створено також було робочу групу, до якої увійшли всі голови територіальних громад Коростенського району та депутати, юристи та ін, а також підготувати відповідне звернення до всіх органів законодавчої та виконавчої влади вищого рівня.

По даному питанню також виступив Арсеній Пушкаренко, він зазначив: «Цей проєкт порушує конституційні права громадян та безпосередньо Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Питання, що стосується сотень тисяч наших людей, які постраждали від ЧАЕС , слід відкласти до закінчення дії воєнного стану. І лише після його завершення розробити відповідну програму, затвердити її та, згідно з чинним законодавством, провести радіологічне дослідження земель у всіх 800 населених пунктах, визначених сьогодні як радіаційно забруднені. Лише після цього слід виважено приймати рішення щодо виключення того чи іншого населеного пункту з переліку радіоактивно забруднених територій».

Депутати одноголосно підтримали дане рішення.

Наступним розглянули питання про створення меморіалу загиблим у російсько-українській війні у м. Олевськ, створення якого ініціював голова громади Сергій Лисицький. З урахуванням всіх пропозицій та зауважень депутати прийняли рішення: створити робочу групу по увіковіченню пам’яті загиблих у російсько-українській війні, підготувати пропозиції щодо створення та розташування меморіалу. Також провести конкурс ескізів та громадське обговорення за результатами конкурсу.

На сесії було затверджено рішення про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади. Так, допомога надається 15 громадянам. Загальна сума виділених коштів становить 150 000 грн.

Обговорили та підтримали депутати проєкт рішення про співфінансування закупівлі шкільного автобуса. Придбання автобуса буде здійснюватись за кошти із субвенції державного бюджету на придбання шкільних автобусів у 2023 р. у сумі 1 630,0 тис.грн та з місцевого бюджету у сумі 1 630,0 тис.грн.

Серед інших були розглянуті питання: про внесення змін до бюджету Олевської міської територіальної громади на 2023 рік , про встановлення пільги на оплату за користування соціальним житлом, про надання дозволу на розроблення проєкту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності з метою передачі в користування на умовах оренди, про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності, про припинення дії договорів оренди земельних ділянок комунальної власності сільськогосподарського призначення та ін.

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту