В Олевській громаді відкрили притулок для постраждалих від домашнього насильства

В Олевській громаді відкрили притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Участь у відкритті притулку взяли: міський голова Сергій Лисицький, народний депутат України Арсеній Пушкаренко, голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко, заступниця голови Коростенського РДА Лариса Хоречко.

«Протидія домашньому насильству є одним із пріоритетних завдань міської ради, адже ці проблеми потрібно вирішувати швидко та комплексно. Тому було вирішено зробити все можливе, щоб відкрити притулок на Олевщині. Дякую всім, хто допоміг реалізувати ідею», – зазначив міський голова Сергій Лисицький.

З державної субвенції у 2021 році сім територіальних громад Житомирщини отримали кошти на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства, в сумі понад 21 млн грн, Олевська громада отримала 3 363,155 грн бюджетних коштів на реалізацію проєкту.

Всі кошти були використані для проведення капітального ремонту та облаштування приміщення, а також було придбано автомобіль Volksvagen Caravelle на суму  1,5 млн грн. для мобільної бригади соціально-психологічної підтримки. Ремонтні роботи проводило ПП «Спецрембудсервіс-А».

На жаль, випадків домашнього насильства з кожним роком все більше. За останні 3 місяці в громаді зафіксовано 66 випадків.

Так, в притулку одночасно зможуть проживати 8 осіб. Також є душ, кухня, облаштовані всім необхідним. Усі послуги в притулку безкоштовні. Максимальний термін перебування 6 місяців.

Приміщення забезпечено усіма видами комунальних послуг, відповідає санітарно-гігієнічним нормам і вимогам пожежної безпеки.

Основними завданнями притулку є:

  • забезпечити безпечне місце тимчасового перебування постраждалих осіб;
  • надати постраждалим особам комплексну допомогу (психологічну, соціально-побутову, соціально-медичну, інформаційну, юридичну та інші послуги).

Адреса притулку не розголошується. Потрапити до закладу можна тільки попередньо звернувшись до поліції за номером – 102.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту