80-ті роковини Копищенської трагедії

Сьогодні, 12 липня, відбувся мітинг-реквієм з нагоди 80-х роковин Копищенської трагедії. В селі Копище пам’ять про Другу світову війну особлива страшна: німецькі загарбники заживо спалили 2 887 місцевих жителів, серед яких було 1 347 немовлят і дітей до 12 років. Це чи не найстрашніший злочин нацистів під час Другої світової війни на території України.

Вшанувати пам’ять загиблих приїхали заступник міського голови Юрій Данюк, депутат міської ради відповідного округу Сергій Вовк, голова ради відокремленого підрозділу ветеранів України Олевської ТГ Валентина Корнійчук, начальник відділу культури та туризму Анна Вжесинська.

Розпочався мітинг панахидою та спільною молитвою та промовою старости округу Михайла Михальця. Урочистий захід провели місцеві мешканці, згадуючи трагічні сторінки історії.

Заступник міського голови Юрій Данюк прокоментував: «З болем розуміємо що були змушені пережити українці в роки Другої світової війни. На жаль, історія повторюється: російські загарбники розпочали страшну війну, яка забирає життя кращих синів і дочок України. Вірю, що нам вдасться перемогти, вистояти в цій нерівній боротьбі, адже ми – українці. Ми вільний та сильний народ, в генетичній пам’яті якого викарбувана свобода».

Завершився мітинг хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту