В Олевському ЦПМД можна безкоштовно та анонімно пройти тестування на ВІЛ-інфекцію

У переліку медичних та соціальних проблем з якими стикається наше суспільство, чи не одне з найперших місць займає проблема ВІЛ-ІНФЕКЦІЇ. Що це?
 
ВІЛ-інфекція – це та інфекція, яка уражає імунну систему людини, знижуючи при цьому протидію організму різним асоційованим з нею захворюванням.
Зараження цією хворобою відбувається не лише під час незахищених статевих контактів та при вживанні ін’єкційних наркотиків, заразитись цією небезпечною інфекцією людина може і при проведенні косметологічних процедур, пірсингу та нанесенні татуювань; випадковому контакті з кров’ю хворого чи носія та проведенні медичних процедур, коли інструменти або не оброблені чи оброблені неякісно.
Ранній період ВІЛ-інфекції часто є безсимптомним, лікарі та інший медичний персонал можуть виявити його лише за допомогою дослідження крові пацієнта на наявність у ній антитіл (протеїнів, за допомогою яких організм бореться з хворобою) до компонентів ВІЛ.
 
Пройти АНОНІМНЕ  та БЕЗКОШТОВНЕ експрес тестування до цієї небезпечної інфекції можна в Олевському Центрі первинної медичної допомоги за адресою: м. Олевськ, вул. Свято-Миколаївська, 46, кабінет №25.
 

Людині необхідно негайно запропонувати протестуватися на ВІЛ, якщо вона має один із таких індикаторних станів:

  • невмотивована втрата маси тіла;
  • лихоманка невідомого генезу протягом 1 місяця;
  • рецидивуючі бактеріальні інфекції верхніх дихальних шляхів/бактеріальні пневмонії;
  • кандидоз ротової порожнини (язик густо вкритий білуватим нальотом);
  • легеневі та позалегеневі форми туберкульозу.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту