Бібліотекарі громади звітували за І півріччя 2023 року

6 жовтня працівники всіх бібліотечних установ Олевської громади прозвітували про пророблену роботу за перше півріччя 2023 року. На нараді були присутні міський голова Сергій Лисицький, його заступник Юрій Данюк, начальник відділу культури та туризму Анна Вжесінська, директор Олевської публічної бібліотеки Лідія Сібірьова.

Загалом в Олевській громаді налічується 22 бібліотечні установи. Окрім основного виду діяльності – видача книг для читання – працівники бібліотек долучаються до різних суспільно-корисних видів діяльності, благодійних заходів, організовують виставки та екскурсії, ведуть інтернет-сторінки та надають доступ до комп’ютерів.

Кожен з працівників розповів про свою діяльність на підтримку Збройних Сил України та патріотичні заходи: волонтерство, збір продуктів і коштів, просвітницька діяльність серед населення, прославлення наших Героїв, як виставка Героїв-односельців у селі Лопатичі. В Калинівці влаштовують години пам’яті, у Варварівці збирали кришки на протези для поранених, в Замисловичах в’язали шкарпетки та збирали віск, в Корощині підготували онлайн-привітання для захисників, що зараз на війні та сушать заготовки на зиму.

В Кишині, як і в більшості закладів, діє музейна кімната, де для місцевих учнів проводять уроки рідного краю, де вони люблять особисто приміряти автентичний одяг. Краєзнавчий куточок Стовпинської бібліотеки дуже полюбляють діти.

Уроки краєзнавства проходять в Жубровичах і Зольні у краєзнавчих світлицях при бібліотеці. Також в Зольнянській бібліотеці вчать користуватися комп’ютером дітей та дорослих, а вірші місцевих авторів, які приносять до закладу, бібліотекарка публікує на інтернет-сторінці та зберігає.

Замисловицька бібліотека організовує Шевченківські читання, майстер-клас до Великодня, урізноманітнює дозвілля дітей, а також працівниця закладу дбає про благоустрій.

В Зубковичах – нова працівниця, що працює близько півроку. За цей час їй вдалось відремонтувати дитячу кімнату, зробити косметичний ремонт в бібліотеці, а також планується відкриття ще однієї кімнати. Роботи виконані безпосередньо працівницею, а спонсором виступила її донька.

Працівниця Новоозерянської бібліотеки дбає і про сусіднє село: діє пункт видачі книжок також в Озерянах. В Майдані організовуються години поезії. В Радовлі також відбулась літературна година з місцевою письменницею.

Про важливу і цінну ідею книгоношення, доставку книжок до жителів, які не можуть самостійно прийти до закладу по стану здоров’я чи похилого віку, розповіли працівники бібліотек у селах: Зубковичі, Кам’янка, Тепениця, Хочине та міста Олевськ.

Олевські бібліотеки тісно співпрацюють з трьома ліцеями міста та музичною школою. За перше півріччя цього року було видано 17 800 примірників книг читачам, не враховуючи два відділи дитячої бібліотеки. Також в міській бібліотеці знов проходять творчі зустрічі, які були призупинені на час пандемії.

Міський голова Сергій Лисицький подякував бібліотекарям за їхню діяльність, пророблену роботу: «Щиро вдячний кожному, хто допомагає у будь-який спосіб: пече пиріжки для ярмарків, плете сітки, організовує збори і волонтерить. Вашу підтримку відчувають наші військові. Також ви показали гарні результати проробленої роботи, а також мали змогу поділитися досвідом з колегами».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту