Нарада щодо обговорення Перспективного плану оптимізації мережі закладів освіти

Сьогодні, 16 лютого, в Олевській міській раді відбулась нарада щодо обговорення Перспективного плану оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти Олевської міської територіальної громади на 2024 – 2027 роки.

В обговоренні взяли участь міський голова Сергій Лисицький, його заступники Василь Ковальчук і Юрій Данюк, керуючий справами виконавчого комітету Володимир Дворецький, в.о. начальника відділу освіти, молоді  і спорту Віра Ковальчук, працівники відділу освіти, молоді та спорту та старости громади.

Згідно Закону України «Про повну загальну середню освіту», обласні ради до 1 вересня 2024 року мають затвердити плани формування мережі закладів освіти. Попередньо міські ради можуть надати свої пропозиції.

Відповідний Закон визначає типи закладів освіти (початкова школа, гімназія, ліцей), а також основні вимоги до них. До прикладу, серед переліку вимог до ліцеїв є функціонування не менше двох класів за трьома профілями навчання на рівні профільної середньої освіти, це 10-12 роки навчання учнів. Ці та інші вимоги вводяться в дію з 1 вересня 2027 року.

Зазначимо, за останні роки кількість дітей в загальноосвітніх навчальних закладах громади суттєво зменшилась. Більше того, йде тенденція до зменшення народжуваності.

Наразі вже є навчальні заклади, де в певних класах навчається до 5 учнів. Аналізуючи рівень народжуваності в деяких селах громади, дітей в класах стане ще менше, а подекуди в школу не прийде жоден першокласник.

Мережа закладів загальної середньої освіти формуватиметься відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації.

Оптимізація мережі триватиме поступово: від початку наступного навчального року до 2027 року. Деталі вже були обговорені з директорами навчальних закладів. Надалі – обговорення з депутатами міської ради та членами виконавчого комітету.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту