Олевській міській раді через суд повернуто з незаконного володіння близько 400 га землі вартістю 31,6 млн грн.

За позовом Коростенської окружної прокуратури на користь Олевської міської ради повернуто до земель комунальної власності 66 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею майже 400 га. Їх вартість становить близько 31,6 млн грн.

Зазначеними земельними ділянками сільськогосподарського призначення декілька років на правах приватної власності користувалось одне із товариств, розташованих на території підвідомчій Олевській міській раді.

Прокурори Коростенської окружної прокуратури встановили, що користувач свого часу набув таке право на землю незаконно, під виглядом правонаступництва реформованого ще у 2005-2006 роках колективного сільгосппідприємства.

Фактично ж реєстрація товариством права приватної власності на землю відбулася на підставі державного акту на право колективної власності. Разом з тим, законодавець передбачив, що землі реформованих КСП переходять у власність новоутворених об’єднаних територіальних громад, якою є Олевська міська рада.

Господарський суд Житомирської області, до якого звернулася прокуратура, визнав вимоги окружної прокуратури обґрунтованими.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту