В РАЙОННОМУ СЕКТОРІ ПРОБАЦІЇ М.ОЛЕВСЬКА ІЗ ЗАСУДЖЕНИМИ ГОВОРИЛИ ПРО СКЛАДНІ ЖИТТЄВІ ОБСТАВИНИ

В Коростенському районному секторі №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області 05 та 06 березня 2024 року з клієнтами пробації проведені просвітницько-виховні лекції-бесіди щодо профілактики і подолання складних життєвих обставин та мінімізації їх негативних наслідків, а також попередження вчинення правопорушень.

Працювали із засудженими заступник директора Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Олевської міської ради Валентина Стужук спільно з начальником Коростенського районного сектору №3 з питань пробації Анжелою Козловець.

Заступник директора Валентина Стужук розповіла засудженим про суть, види та перелік соціальних послуг, які надає КУ «Центр надання соціальних послуг», хто має право на отримання соціальних послуг та за якою адресою можна отримати дані послуги в м. Олевську.

Також клієнтам пробації було запропоновано заповнити анкету-опитувальник «Чинники, що можуть зумовити складні життєві обставини», з метою встановлення серед присутніх суб’єктів пробації осіб, які потребують перелічених соціальних послуг. При проведенні опитування, було з’ясовано, що із 11 засуджених – 8 осіб знаходяться у складних життєвих обставинах.

В свою чергу, начальник районного сектору Анжела Козловець повідомила засудженим, що перебуваючи в конфлікті і з законом, людина потрапляє в категорію осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомого, і перебування в центрі пробації – це є тією сходинкою до поліпшення, а іноді й до відтворення життєдіяльності, соціальної адаптації та повернення до повноцінного життя.

Увагу клієнтів пробації додатково було зосереджено на їх правах та обов’язках під час відбування покарання. Та, черговий раз, попереджено про наслідки невиконання суб’єктами пробації обов’язків суду та про наслідки вчинення нових злочинів і адміністративних правопорушень.

На кінець розмови, засудженим вручено інформаційні листівки КУ «Центр надання соціальних послуг».

Коростенський районний сектор №3

філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту