Військова служба за контрактом осіб рядового сержантського та старшинського складу

Переваги військової служби за контрактом:

  • Оформлення та прийняття на військову службу за контрактом до складу Збройних Сил України базується на особистому добровільному рішенні людини підписати контракт.
  • Перед призначенням на посаду кандидат обов’язково проходить військову підготовку в навчальному центрі терміном не менше одного місяця на території України або за кордоном.
  • Самостійний вибір кандидатом військової частини та посади.
  • Можливість підписати контракт до оголошення рішення про демобілізацію або контракт на три, п’ять років.
  • За громадянами України, які підписали контракт, гарантовано зберігається попереднє місце роботи, якщо вони були офіційно працевлаштовані.
  • В залежності від посади, військовослужбовець за контрактом одержує грошове забезпечення від 21 тис. гривень на місяць премію до 100 тис. гривень на місяць під час участі у бойових діях.
  • За підписання першого контракту (на 3 або 5 років), виплачується додаткова одноразова виплата у розмірі від 21 тис. гривень.
  • Додатково один раз на рік військовослужбовець за контрактом одержує грошову допомогу на оздоровлення від 21 тис. гривень.
  • У разі зміни місця проживання ( а саме населеного пункту) у зв’язку з переведенням до нового місця військової служби, військовослужбовець за контрактом одержує підйомну допомогу у розмірі від 21 тис. гривень в залежності від займаної посади.
  • Військовослужбовці за контрактом, у разі відсутності власного житла, можуть встати на квартирну чергу, а також у разі відсутності власного житла за місцем проходження військової служби, щомісячно одержувати компенсацію за піднайом житла у розмірі від 1900 до 5400 гривень, в залежності від окладу сім’ї військовослужбовця та розміщення пункту постійної дислокації військової частини. 
  • Військова служба за контрактом – це кар’єрне зростання.
  • Особи рядового та сержантського складу за контрактом, віком до 45 років, які мають вищу освіту (не нижче бакалавр), лідерські якості та позитивно ” зарекомендували себе під час проходження військової служби, можуть бути направлені на двох місячні курси та атестовані до присвоєння первинного звання «Молодший лейтенант».
  • Військовослужбовці за контрактом, віком до 30 років, мають можливість вступу до вищих військових навчальних закладів для одержання вищої освіти та офіцерського звання «Лейтенант». Під час навчання військовослужбовці мають можливість проживати поза межами навчального закладу, а також за ними зберігається грошове забезпечення, яке вони отримували за останньою посадою на контракті перед вступом.
  • Щороку військовослужбовцю за контрактом надається відпустка терміном на 30 діб та ще + до 10 діб щоразу у разі наявності сімейних обставин.
  • Усі військовослужбовці за контрактом забезпечуються формою одягу, засобами індивідуального захисту, повноцінним харчуванням та безоплатною кваліфікованою медичною допомогою.

Хто може підписати контракт :

Це вмотивовані громадяни України та іноземці віком від 18 до 60 років, які за станом здоров’я придатні до військової служби за контрактом, відповідають вимогам професійно – психологічного відбору та не притягались до кримінальної відповідальності за тяжкий або особливо тяжкий злочин. 

Іноземці та особи без громадянства повинні на законних підставах перебувати на території Україні.

Алгоритм прийняття на військову службу за контрактом:

1. Прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку або проживання та звернутись до відділення рекрутингу та комплектування.

2. Обрати для себе військову частину та посаду, на якій бажаєте проходити військову службу за контрактом. Також це можна зробити на онлайн платформах “ЛОББІ ІКС”, “Work.ua”, “OLX”. “Робота.ua” або безпосередньо в навчальному центрі під час підписання контракту, Де будуть присутні представники різних військових частин, які зможуть Вас зорієнтувати відносно своєї військової частини.

3. Пройти ВЛК та надати необхідні документи для формування особової справи.

4. У визначену дату прибути до ТЦК та СП, для вибуття в навчальний центр, для підписання контракту.

Весь цей час Вас буде супроводжувати та надавати допомогу інструктор відділення рекрудинку 2 відділу Коростенського РТЦК та СП.

У разі виникнення додаткових запитань Ви можете звернутись по телефону до інструкторів радам рекрутингу РТЦК та СП:

  • Коростенський РТЦК та СП – 068 948 78 07
  • 2 відділ Коростенського РТЦК та СП – 068 231 22 46.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту