Відбулось засідання комісії з питань ТЕБ та НС

Сьогодні, 3 квітня, відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської громади.

Члени комісії обговорили стан підготовки лісогосподарських підприємств до роботи у протипожежний період, а також затвердили заходи підготовки населених пунктів громади до весняно-літнього пожежонебезпечного періоду.

Крім того, обговорили стан протипожежного захисту об’єктів життєзабезпечення, критичної інфраструктури, закладів освіти, охорони здоров’я на території громади.

Зауважимо, наразі почастішали випадки випалювання сухої рослинності, а в таких погодних умовах – шквальний поривчастий вітер – наслідки можуть бути небезпечними для життя та здоров’я та катастрофічними для навколишнього середовища.

Як повідомляє 17 Державна пожежно-рятувальна частина, в період з 30 березня до 2 квітня на території Олевської громади виникло 10 пожеж, майже всі – через випалювання сухої рослинності та її залишків.

Нагадуємо, що згідно з Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу», внесено зміни до статтей 77 та 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачають збільшення розмірів штрафів:

  • за самовільне випалювання рослинності або її залишків розмір штрафу становить 3 060 — 21 420 грн.;
  • за самовільне випалювання рослинності або її залишків на території заповідників — 6 120 – 30 600 грн.;
  • за порушення вимог пожежної безпеки в лісах — 1 530 — 15 300 грн.

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту