Засідання бюджетної комісії закінчилось візитом до голови райради

Засідання бюджетної комісії

закінчилось візитом до голови райради

9 червня відбулось засідання комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку міської ради.

На засіданні були присутні всі члени комісії – Шевчук Ю.І., Кручко Г.Ю., Атанов М.О., Хлань В.С., Халімончук В.П. та Ковальчук О.Б., окрім Повара В.П. Також були присутні секретар ради Шейко В.О., заступники міського голови Ніколайчук О.В., Осипчук Я.М. та Колбасюк В.В., начальник фінансового відділу міської ради Горпиніч К.О.

До початку засідання голова комісії Шевчук Ю.І. попросив секретаря ради покращити підготовку до засідання комісії, зокрема надавати документи проектів рішень за дні 2-3, а не напередодні. «Хотілося б приходити на комісію підготовленим, мати свою думку», – зауважив він.

Члени бюджетної комісії не задоволені роботою деяких в.о. старост. Кручко Г.Ю. не згодна з їх преміюванням у 100%. Мовляв, деяких старост преміювати взагалі не має за що, зокрема і старосту її Хочинського округу. «За що вони отримують 6 тисяч зарплати, а діловод, який робить всю роботу, це я можу сказати на 99,9%, отримує 2 тисячі», – сказала депутат. Заступник міського голови Осипчук Я.М. зазначив, що діловод отримує стільки ж скільки спеціаліст міської ради, але якщо буде відповідне звернення про такі випадки, то міський голова на них обов’язково відреагує.   

На такій «позитивній» ноті перейшли до обговорення робочих питань. Першими розглянули бюджетні, в тому числі співфінансування проекту утеплення Олевської гімназії та придбання спецтренажеру для  Центру реабілітації дітей-інвалідів. Читай за посиланням http://olevsk-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2703:2017-04-25-14-20-55&catid=62:2011-08-28-16-09-17&Itemid=84

Попередньо погодили проект рішення про створення комунального підприємства Олевської міської ради «Олевськ-РесурсІнвест», яке займатиметься видобутком корисних копалин – піску, торфу, каменю, бурштину ін. «У нас в районі не має жодного офіційного підприємства з видобутку піску», – зазначив Ніколайчук О.В. Варто зазначити, що в області вже створили аналогічне підприємство. Читайте за посиланням http://olevsk-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2792:-31052017&catid=62:2011-08-28-16-09-17&Itemid=84

Під час засідання підняли питання про транспортні перевезення. Кручко Г.Ю. як депутат від Опоблоку зазначила, що маршрутка, яку дарував на район голова Опоблоку Бойко Ю.А. працює за межами району, за рейсом Житомир-Київ. Мовляв, так вирішило керівництво РІМ-Богдану. Обурило це не тільки її, а й інших депутатів. Питання «То чиї були гості і чиї подарунки?» Це питання ще буде з’ясовуватись. Для транспортних перевезень дітей на спортивні змагання чи фестивалі часто потрібне маршрутне таксі, тому буде вирішуватися питання про його придбання для потреб ОТГ.

Депутат Халімончук В.М. озвучив про необхідність ремонту сільського Будинку культури в  селі Заборочче, де аварійним є дах. Він готовий взяти на себе частину фінансування, дати будівельні матеріали. Вирішили для початку зробити його обстеження та закрити до ремонту.

Обговорення питання про забезпечення навчальних закладів твердим паливом закінчилось візитом до голови районної ради Троца В.М. ДП «Білокоровицький лісгосп», директором якого є голова комісії, депутат Шевчук Ю.І.,  виграв тендер на постачання твердого палива (дров) у шкільні заклади Олевської ОТГ. За його словами, відділ освіти заборгував підприємству 500 тис. грн. за кубометри дров, які вже завезли. Враховуючи те, що відділ освіти знаходиться «на балансі» районної ради та терміни оплати (ред. до кінця червня),    депутати бюджетної комісії прийшли вирішувати питання до голови райради. Троц В.М. зазначив, що таких коштів в бюджеті не має, їх потрібно зняти з депозиту (ред. 4,5 млн гривень з районного бюджету лежать на депозиті). Це питання буде винесено на засідання районної сесії.

Заступник міського голови Ніколайчук О.В. повідомив, що на наступному тижні буде складено графік виїзних зустрічей міського голови по селах.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту