В Олевську презентували казначейську карту «Вишивана моя Україна»

 

Карта «Вишивана моя Україна» – результат всеукраїнської акції Державної казначейської служби присвячений до 25-річчя Незалежності України.

5 липня оберіг казначейської родини разом із рукописною  книгою «Літопис «Вишивана моя Україна» привезли до Олевська. «Вишиту карту» презентували у міській раді та центральній бібліотеці, а літопис поповнили новим записом про Олевщину.

Казначеї обласних управлінь власноруч вишивали територію своєї області притаманним для їх місцевості орнаментом. Переходячи від казначейства до казначейства, вона ставала все яскравішою та «оживала» від рук, які її створювали. Нині карта «Вишивана моя Україна» подорожує територіальними органами Державної казначейської служби України. Житомирщина стала 23 областю, яка приймає у себе унікальну карту,а з нею і творчо-патріотичну естафету. До цього диво-полотно мандрувало по всій Україні, побувало на сході нашої держави в зоні АТО, піднялося на найвищу точку українських Карпат Говерлу та, навіть, побувало на іншому континенті у Антарктиді, після чого, повернувшись на Україну, продовжило мандрівку по областям та районам. Почала свій шлях карта з Донецької та Луганської областей, а завершить – у Київській. Після цього вона займе почесне місце в у центральному офісі Державної казначейської служби України.

Вишивана моя Україна

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту