Засідання виконавчого комітету – про нові тарифи на воду та аферу по-єврейськи

 

29 квітня відбулось засідання виконавчого комітету міської ради. Було розглянуто 15 питань, про найактуальніші читайте далі.

В Олевську знову дорожчає вода

ТОВ «Олевське орендне підприємство теплових мереж», яке надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення надало на затвердження виконкому, який відбувся 29 червня, нові, економічно обґрунтовані тарифи. Чергове подорожчання пов’язують зі зміною цінової політики на ринку електро-, теплоенергії та палива, рівня мінімальної зарплати. Отож, з липня куб води для олевчан коштуватиме 35,10 грн., а водовідведення – 16,80 грн. Попередньо тариф становив 27,76 грн. на воду та 11,44 грн. на каналізацію. От і маємо 7 гривень різниці. Для прикладу навели, що у сусідній Білокоровицькій ОТГ ціна водопостачання 32 грн за куб води, а водовідведення – 23 грн.

Члени виконкому відреагували на таку новину з обуренням. «Як це в Олевську загальна сума за воду і каналізацію становитиме 52 гривні?!…», – здивовано зазначив член виконкому Андрій Іванов. Одразу почали говорити про складові тарифу, можливість оптимізації та перегляду заробітних плат, адже 70% нового тарифу – це зарплата. Представники підприємства на засідання не з’явилися, тому задати ці питання було нікому.

За словами заступника міського голови Василя Колбасюка вплинути на цінову політику підприємства та на формування штатів міська рада не має права, бо воно приватне. Якщо тариф не затвердити, згідно процедури, міській раді доведеться погашувати різницю в ціні. Частину витрат на комунальні послуги, в тому числі воду, олевчанам має компенсувати житлова субсидія, зазначили на засіданні.

 

Дозвіл на встановлення барних стільців

Члени виконкому надати дозвіл  на встановлення 4-ох барних стільців біля CoffeMallKa, на площі Соборній на весняно-осінній період.

 

46 жителів Олевської ОТГ отримають матеріальну допомогу

46 жителівОлевської громади отримають матеріальну допомогу, в переважній більшості на лікування, на загальну суму 24 600 гривень.

 

Афера по-єврейськи

До міської ради звернулася жителька Москви Євгенія Готліб із заявою про те, що сімейне захоронення її предків-євреїв «огель», яке знаходиться в Олевську на вул. Першотравневій,  втягнув у свою аферу недобросовісний єврей Яков Хаїм Міллер.

Скориставшись припущеннями одного із єврейських дослідників, він почав поширювати інформацію, що в Олевську похований Ребе Моше Готман із Людмира (нині Володимир-Волинський). Ця історична особа не вигадка, як ви розумієте, він один із засновників хасидизму, відома особа серед євреїв всього світу, який зцілював від безпліддя. Переконати, що тут похований великий Ребе труднощів не склало, оскільки, місце його поховання досі не відоме, а Олевськ від Володимира-Волинського не так далеко. А тут ще й незвичний факт – збереглося старе єврейське кладовище та «огель», незважаючи на переслідування євреїв в роки Другої Світової війни. З родичами проблем теж не буде, бо вони далеко і приїжджають рідко.

Для того, щоб легенда виглядала правдоподібно, він розміщує на «огелі» напис на «івриті» «Тут похований  Ребе Моша», а на сусідньому будинку банер «Дім гостинності». Крім напису, на приміщенні з’явилася табличка, на якій вказано, що ділянку огелю та навколо нього викупив в управління гостинністю рабин Яків Хаїм Міллер, що нікому не дозволяється змінювати чого б то не було без дозволу дирекції місця, а з усіх питань, які стосуються розвитку і підтримки, необхідно зв’язуватися виключно з генеральним директором Дому гостинності, тим таки Яковом Хаїмом Міллером. Міллер врахував, що «івриту» місцеві не знають, тому загрози зриву «проекту» не буде.  

До Олевська, на єврейське кладовище, почали приїжджати паломники. Аби як влаштувавши свій побут, вони створювали незручності сусідам. Правнука захороненого в «огелі» Ейшуа Гоутлойба Євгенія Готліб отримала інформацію, про те, що відбувається біля «огеля» та була здивована неочікуваними візитами – чого це раптом. Коли провела своє «розслідування» і викрила шахрая одразу почала шукати шляхи, щоб зберегти сімейне захоронення від афериста.

Вона звернулася з проханням  надати сімейному захороненню статус пам’ятки місцевого значення. Члени виконкому прийняли рішення оформити право власності на земельну ділянку за міською радою, після чого розпочати процедуру оформлення «огелю» як пам’ятки місцевого значення.

Детальніше читайте за посиланням http://olevsk-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2850%3A2017-06-29-06-28-45&catid=62%3A2011-08-28-16-09-17&Itemid=55&Itemid=84

 

Дожити старості

Одним з питань обговорили і затвердили склад комісії з розгляду питань соціального обслуговування громадян, які мають право перебувати у відділенні територіального центру соціального обслуговування. До її складу увійшли заступник міського голови Яків Осипчук, депутати міської ради Микола Атанов, Віктор Коц, Руслан Вербельчук (за згодою),  начальник фінансового управління міської ради Катерина Горпиніч.

Коротко про умови прийняття до закладу розповіла директор Територіального центру соціального обслуговування Лариса Хоречко «Люди пенсійного віку, в яких діти пенсійного віку, не сплачують нічого. В них забирається 75 % (ред. пенсії) на утримання, а 25%  вони отримують на руки. В інших випадках, за утримання доводиться платити в середньому 3 тисячі гривень». Саме комісія буде визначити кого, в яких випадках і за яких умов братимуть в стаціонар.

Також комісія, у виняткових випадках, прийматиме рішення щодо тимчасового поселення в стаціонарне відділення територіального центру на період до чотирьох місяців осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах (осіб похилого віку, інвалідів, безпритульних і т.д.), що не мають можливості самостійно їх подолати, та вирішуватиме питання про фінансове забезпечення підопічних, що тимчасово перебувають в стаціонарному відділенні.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту