Сущани відсвяткували День села

Село Сущани – один із кращих населених пунктів Олевської об’єднаної територіальної громади з населенням у близько 1000 жителів. Знаходиться воно за 12 км від центру ОТГ – Олевська. До послуг селян – школа, сільський клуб, амбулаторія, дитячий садочок, бібліотека та відділення поштового зв’язку. Місцева громада багата народними звичаями, традиціями, тут живе багато народних умільців. За традицією День села в Сущанах відзначають на свято Івана Купала. Зазвичай гуляють тут гучно та весело, тому сюди приїжджають із сусідніх сіл та Олевська. Щоправда, цього року свято виглядало більш родинним. 
Зі святом жителів громади привітала староста сіл Сущани та Андріївка Катерина Стафійчук. Вона висловила щиру подяку усім жителям за любов та вірність рідному селу, за внесок у розвиток та добробут, тим, хто не тільки на словах, а й конкретними справами допомагає у благоустрої села, підтриманні порядку, розбудовує та прикрашає свій будинок, свій двір, вулицю, усе село.
Привітати громаду з Днем села завітали заступник міського голови Яків Осипчук, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин та начальник відділу культури Ірина Кльоц, в.о. старости села Тепениця Володимир Кайданович.
Святковий настрій та музичні вітання дарували колектив «Кумоньки» з с.Сущан, «Надія» з с. Андріївка, «Журавушка» із с.Тепениця, «Рідня» із с. Кам’янка та «Олевчани» із міста Олевськ.
Привітаннями та подарунками в цей день відзначили наймолодшого жителя села Максимчика родини Гончарів, наймолодших бабусь і дідусів Олену та Віталія Мартинчуків, Жану та Миколу Талахів, золотих ювілярів Ковальчуків – Марію Бенедівну та Івана Кузьмича та срібних ювілярів Тетяну та Петра Ковальчуків, молодят Михайла та Анастасію Ткачів, найстарішу жительку 95-річну Наталію Стахівну Плотнік. Цікавим виявився той факт, що золоте і срібне весілля – обидві родини Ковальчуків – це батьки і діти, які святкували свої весілля з різницею у 25 років. Вітали найбільшу родину Валентина та Марії Рулів із с.Андріївка, які виховують 10 дітей та мають 6 онуків. Незабули і про місцеву жительку Ольгу Іванівну Корнійчук, яка 35 років пропрацювала в органах місцевого самоврядування.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту