Генеральна прокуратура України відповіла на звернення міської ради щодо грального бізнесу в Олевську

У червні Олевська міська рада направила депутатське звернення до Голови Національної поліції, Міністра внутрішніх справ, Генерального прокурора України, Голови СБУ, Голови ВРУ, Прем’єр-міністра України про незаконне ведення грального бізнесу в Олевську з проханням провести оперативні заходи.

«Заклади під вивіскою «Лото-маркет», «Державні лотереї», «Інтернет-клуб», «Твоя перемога», «Золота підкова» вже функціонують в Олевську по вулиці Київській, Свято-Миколаївській, Промисловій, Гетьмана Виговського, Герцена. Більшість з них приймають відвідувачів цілодобово та здійснюють свою діяльність без жодних погоджень з місцевою владою. При цьому, лотереї тут фігурують лише для прикриття, зате безперервно крутяться електронні рулетки ігрових автоматів», – йдеться у зверненні.

Міська рада отримала відповідь на звернення від Генеральної прокуратури України, в якому вони повідомили, що його переадресовано до прокуратури Житомирської області, якій доручено організувати належну перевірку.

Прокуратура Житомирської області повідомила, що дане звернення скеровано для розгляду до Слідчого управління ГУ Національної поліції в Житомирській області. Окремим пунктом прокуратура області дала рекомендацію звернутися до слідчого судді місцевого суду з скаргою на рішення, дію чи бездіяльність слідчого або прокурора.

Служба безпеки України надала відповідь наступного змісту «У Вашому зверненні наявні окремі можливі ознаки правопорушень, які відносяться до компетенції органів внутрішніх справ, тому його скеровано до Головного управління Національної поліції в Житомирській області. Викладені у заяві відомості будуть використані в подальшій оперативно-службовій діяльності Управління».

Восени 2016 року міська рада направляла відповідне звернення міністру МВС України Арсену Авакову та заступнику голови Нацполіції України Вадиму Трояну, в якому просили вжити рішучих заходів щодо перевірки діяльності вказаних закладів та їх закриття, а також притягнути до відповідальності винних у порушенні законодавства. Після того було здійснено декілька рейдів, під час яких вилучено наркотики та зброю. З часом вони відновили свою роботу, що продовжує створювати напругу серед населення.

Закон «Про заборону грального бізнесу в Україні», по великому рахунку, лише сприяв переходу цього виду бізнесу у тіньовий сектор економіки. Це вплинуло на зменшення надходжень у державний та місцеві бюджети, кошти почали осідати в карманах «ігрових» бізнесменів.

Можливо варто переглянути законодавство і як варіант ухвалити законопроект, який створить правила та обмеження на ринку азартних ігор. При цьому звісно створити жорсткі рамки та обмеження, передбачити контроль і на рівні держави, і на місцях. Як прикро це не звучало б, але як показує практика, заборона азартних ігор «не лікує» від цієї залежності.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту