Директори спортивних шкіл звітують про роботу

Про роботу та досягнення дитячо-юнацької спортивної школи (далі ДЮСШ) та дитячо-юнацької спортивної школи боротьби (далі ДЮСШБ) звітували їх директори Валерій Шапорда та Володимир Попков 13 липня у залі відділу освіти.

Звіт заслуховували заступник міського голови Яків Осипчук, начальник відділу освіти Валерій Левченко та депутат міської ради, голова постійної комісії з питань освіти, культури, молоді,фізкультури і спорту, питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Віктор Шапорда. Участь у засіданні взяли капітани і представники футбольних команд, підприємці, які допомагають проводити спортивні змагання.

Першим звітував про роботу директор школи боротьби. ДЮСШБ була створена у 2007 році. До занять залучено близько 240 дітей. Бюджет  школи складає 405 тисяч гривень. Відкрито філіали в с.Тепениця, Сущани, Кам’янка та Кишин. За час функціонування школи підготовлено 6 кандидатів у майстри спорту, 50 перших дорослих спортивних розрядів та значну кількість перших юнацьких розрядів. Олевська школа боротьби виховала 4 майстри спорту: Ірина Кирильчук отримала звання Майстра спорту України у 2011 році, здобувши перемогу на Чемпіонаті України серед молоді у Херсоні. Також срібною призеркою стала Марія Трофімчук у ваговій категорії 38 кг. Жовнарчук Олег посів 1 місце на Чемпіонаті України у 2013 році в м. Чернівці. Майстра спорту України виконав Олександр Булат у 2012 році, а в 2014 році посів 3 місце на Чемпіонаті України в м. Харків, в 2015 році посів 3 місце на Кубку України серед чоловіків та жінок в м. Бровари.

Вперше в історії спорту Олевського району вихованець школи Богдан Попков, який на відміну від інших продовжує спортивну кар’єру, є претендентом на участь в Олімпійських іграх у 2020 році в Японії. Його забрали у спортивне товариство «Динамо», де він отримує зарплату.

У 2016 році діти школи боротьби взяли участь у 21заході, у 1 півріччі 2017 року – у 8. «Практично у всіх рейтингових змаганнях ми посідали 1,2 командне місце», – зазначив Володимир Попков. Наразі директором подані документи на присвоєння ДЮСШБ 1 категорії, яких в області лише 4 з такою категорією. Однак, головною умовою для її отримання є наявність власного приміщення. Наразі вихованці займаються в спортивних залах ліцею та ЦРД «Золотий ключик». Володимир Попков зазначив, що непогано було б якби для занять надали спортивний зал в ЦХЕТУМі, однак займатися в ньому можна буде лише за умови повернення коштів за ремонт приватній особі. Дане питання буде вирішуватися. Заодно додав, що перспектива розвитку спорту є, всі тренери місцеві, після здобуття вищої освіти вони повертаються в Олевськ. Одним із прохань до заступника міського голови було домовитися про надання приміщення на правому березі міста, можливо в ЗОШ №3 або МНВК для занять дітей.

На питання «Як ви ставитеся до об’єднання шкіл в одну?» відповів «Якщо об’єднаються – це перетвориться на гурткову роботу. Зникне рівень професіоналізму. Якби не було результату можна було б говорити, а так наші спортсмени затребувані».

Якщо школа боротьби показує стабільно гарні результати і займає призові місця, то у спортивній школі майже навпаки.

В ДЮСШ працює 12 осіб (з яких 8 тренерів), станом на 01.01.2017 р. займається 266 дітей. Бюджет школи складає 690 тис. грн., з них 359 тис. грн виділяється на заробітну плату.

В ДЮСШБ вчать таким ігровим видам спорту: баскетбол, волейбол, футбол, шахи, шашки. У 2016 році взято участь у 32 заходах, з них 17 з футболу. У 2017 році проведено 12 заходів, під час яких відбулися ігри з баскетболу (2), волейболу (6), футболу (5) та шахи, шашки (5). На питання від заступника міського голови «Чому не має результатів роботи, тренера з футболу?». Директор спортивної школи відповів, що їздити на змагання в інші міста не завжди вистачає коштів, а заодно пообіцяв, що 1 вересня в школі 100% буде тренер з футболу. З 2010 року школі не виділяли кошти на ремонт, його робили за рахунок оренди приміщень (сума оренди складала 14 тис. грн). За словами директора, цих коштів не вистачало. Така відповідь здивувала заступника міського голови Якова Осипчука, тому він зазначив, що додатково . 

Головною причиною, яка стримує розвиток футболу в районі, директор спортивної школи Валерій Шапорда назвав федерацію футболу. Присутні підтримали директора ДЮСШ та в один голос заявили про проблеми у відносинах з головою федерації футболу Володимиром Гаврилюком. Мовляв, не має ні комунікації, ні розуміння. Сам керівник федерації на засідання не з’явився. Було запропоновано зібрати членів федерації (17 осіб) та обговорити це питання там, за необхідності переобрати голову.

На завершення депутат міської ради Віктор Шапорда зазначив, що вже розробляється проект реконструкції стадіону «Колос» та вірить що за 3-5 років він в Олевську буде. Всі підтримали пропозицію  зробити футбольний турнір або чемпіонат серед шкіл  з футболу.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту