Вручення «Оскара», українські та східні танці, торт з феєрверками: Дружба вперше відсвяткувала День селища

 

Ну де б іще могли так дружно зійтися люди, залишивши господарство й усі домашні клопоти, як не на Дні селища, до якого готувалися натхненно й відповідально. Де б іще вони відпочили душею, як не у рідному селищі, слухаючи своїх дітей, земляків, сусідів? Де б іще у такому дружному і запальному гурті вони потанцювали, посмакували, відпочили? Де б іще вшанували простого сільського трударя, подякувавши йому за роботу, і згадали тих, хто дарує мир і сьогодення? Вперше за 67 років громада Дружби відсвяткувала День селища. Особливою та знаковою ця подія стала перш за все для місцевих жителів, адже це перше свято селища у складі новоствореної Олевської об’єднаної територіальної громади.

Свято відбувалось просто неба. Організатори попіклувались про комфорт своїх глядачів, тому розмістили їх на стільчиках, після – пригостили напоями. Урочиста частина тривала більше 2 годин, її розпочали із гімну села, який написала місцева поетеса Алла Продащук. Першою вітальне слово до присутніх сказала виконуюча обов’язки старости селищ Дружба та Діброва Ольга Хомутовська, яка подякувала всім односельцям, хто в ньому працює та допомагає створювати добробут. Від імені міської ради громаду вітав секретар ради Віталій Шейко. З привітаннями завітали старости сусідніх громад із с.Замисловичі та смт Новоозерянки, Радовля. Це означає, що є ДРУЖБА, взаєморозуміння та повага між громадами.

Дружба вражала насиченою програмою свята. Лунали на всі околиці пісні від місцевих співочих колективів та було чутно танці від школярів і гурту Радо (с. Радовель). Здивували організатори червоною доріжкою та врученням премії «Оскар». Голлівудською  статуеткою нагородили найстарішу жительку – Віру Федотівну Матвєєву та батьків наймолодшої – 2-х місячної Маргаритки Олійник. Нагородили подружжя Григорія Яковича та Марії Онисимівні Марчуків, які живуть у парі вже 57 років, і молодят Сергія та Марину Кухаржевських, які утворили наймолодшу сім’ю. Дружбівського «Оскара» також отримала найбільша багатодітна родина Ярошовців, в якій виховується 5 дітей.

Продовжуючи свято в стилі Голівуду, до жителів винесли торт-сюрприз з феєрверками, який супроводжувала переодягнена дівчина в образі Мерилін Морно та пісня акторки «Happy Birthday». Гурт Радо подарував східні танці, а з ними багато позитивних емоцій. По-правді кажучи, в плані творчих експериментів, селище стало відкриттям.

На завершення хочеться побажати Дружбі процвітання, щоб вона була перспективною, розвиненою, квітучою й красивою, де життя кожної людини, кожної родини наповнюється теплом, радістю й надією на краще! Принаймні з таким потенціалом та щирими людьми не може бути інакше. 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту