До уваги підприємців Олевської громади!

Інформація з питань пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста

            Відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч.ч. 2-3 статті 40 Закону України №3038 «Про регулювання містобудівної діяльності», а також п.1 розділу ІІ Порядку визначення розміру пайової участі (внеску) замовників будівництва, його залучення та використання на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Олевська, затвердженому рішенням сесії Олевської міської ради 13 травня 2016 року № 127, визначено, що Замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.

             Зі змісту ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» випливає, що укладення договору про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту є обов’язком, а не правом забудовника. Причому, з урахуванням останніх законодавчих змін, інформація щодо виконання вказаного вище договору зазначається у декларації про готовність об’єкта до експлуатації або в акті готовності об’єкта до експлуатації. Крім цього, хотілося б ще наголосити на тому, що відповідно до ст. 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» замовник будівництва несе відповідальність за повноту та достовірність даних, зазначених у документах, що засвідчують, зокрема, прийняття об’єкта до експлуатації.

            

     Порядок вирішення питань щодо пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста та розрахунки розмірів пайового внеску здійснюються при:

  • будівництві будь-яких об’єктів на території Олевської територіальної громади;
  • інвестуванні будівництва нежитлових приміщень;
  • переплануванні, реконструкції, капітальному ремонті приміщень (нежитлових) зі зміною та без зміни функціонального призначення;
  • зміни функціонального призначення (перепрофілюванні, переобладнанні, тощо)
  • об’єктів виробничого та невиробничого призначення;
  • зміни функціонального призначення житлових будинків (приміщень) на нежитлові відповідно до встановленого порядку.

         Пайова участь сплачується у формі грошового внеску.

         Розрахунок розміру пайового внеску є невід’ємною частиною договору про пайову участь у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Олевської територіальної громади.

         Укладення договору про пайову участь та сплата пайового внеску до бюджету міста має бути здійснена забудовником (інвестором) до введення об’єкту містобудування в експлуатацію.

        Укладення договору про пайову участь здійснюється за зверненням забудовника (інвестора) та наданих ним документів.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту