Міський голова розповів про створення в громаді безпекових центрів

 

На засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 28 липня, було розглянуто питання про погодження переліку об’єктів для включення їх в план соціально-економічного розвитку громади. Йдеться про виготовлення проектної документації на капітальний ремонт (заходи енергозбереження) дитячих садочків в с.Зольня та с. Сущани, шкіл в с. Лопатичі та с. Замисловичі.

Необхідність прийняття рішення виконкомом пояснив міський голова Олег Омельчук «Коли ми завезли на погодження в обласну раду 17 проектів, там нам зробили зауваження, що є 4 основні направлення  – ЦНАП, інклюзивна освіта, безпекові центри та первинна медицина (амбулаторії). Щоб задовільнити вимоги, ми внесли до переліку 2 об’єкти – реконструкція ЦНАПу та створення безпекового центру в с. Хочине. Можливо, в перспективі в нас буде 3-4 безпекових центри в громаді. Що таке безпековий центр? Це – пожежна машина, автомобіль швидкої допомоги, можливо, невеликий ЦНАП. Це обов’язкова умова, інакше Мінрегіон не приймає заявки.  … Привезли в Мінрегіон вже 19 проектів, з яких лише 3 по селах. Коли потрібно було везти документи в Мінрегіон, документація була виготовлена лише в Олевська, по селам фактично не було ніякої документації, а та що була, не відповідала вимогам. Комісія подивилась і побачила дискримінацію «чому так мало сіл?» і почали вимагати включити села. Але для того, щоб включити проектно-кошторисну документацію по селах, її треба замовити, для цього нам треба витратити мінімум півроку…

Треба робити в усіх школах і садочках, але поки включили такий перелік об’єктів. Щоб встигнути на наступну комісію, потрібно мати хоч рішення виконкому. В той же час ми веземо 20 проектів менш масштабного фінансового значення по соціально-економічному розвитку, де практично всі села».

Поки документи проходять всі кола української бюрократії, час іде, і поки не користь Олевської громади. Складається таке враження, що їх навмисно затягують в часі. Міський голова додав, що разом із начальниками управлінь постійно працює над цим питанням і на всіх рівнях буде відстоювати право громади на соціально-економічний розвиток.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту