Засідання виконкому в Олевську: від тимчасових споруд до погодження директора

28 липня відбулося засідання виконавчого комітету міської ради. Розглянуто 25 питань та прийнято відповідні рішення.

  

Виділили матеріальну допомогу жителям громади

45 жителів ОТГ звернулися до міської ради за допомогою. Всі заяви були розглянуті та всім надана матеріальна допомога на загальну суму 43100 гривень.

Питання тимчасових споруд

Питання про встановлення тимчасових споруд в місті Олевськ (Київська 9а), с. Будки, с. Жубровичі, с. Кишин та с. Сущани викликало в залі дискусію.

 «Я вважаю, що це не правильно, що ми даємо дозвіл на встановлення тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності в селах, на території власної забудови, коли в селах вистачає землі, яку можна дати в оренду», – зазначив заступник міського голови Яків Осипчук. Мовляв, після такого дозволу вони не хочуть офіційно працевлаштовувати людей, платити акциз, через що бюджет недоотримує значні кошти. Згідно законодавства підприємець, в якого бізнес розташований на комунальній землі – платить за оренду землі, а в кого на приватизованій – не платить.

«Весь світ цивілізований йде на зустріч бізнесу, а ми якісь дурниці говоримо. Ми, навпаки, маємо сприяти всім, щоб люди розвивались і вкладали кошти», – висловився секретар ради Віталій Шейко.

Начальник управління містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Ніколайчук, який доповідав з даного питання, зазначив, що законодавчо люди мають на це право і вимагати іншого міська рада не має повноважень.

 «Якщо в цьому селі Будки один магазин і там підприємець встановлює свої порядки і ціну, а коли відкриється ще один магазин в іншій стороні – це для людей буде краще. Він хоче встановити на власній ділянці, бо йому так буде зручніше», –  додала в.о. староста цього села Надія Басюк. В результаті рішення було прийнято, «утримались» під час голосування заступник міського голови Яків Осипчук та голова «Спілки воїнів-учасників АТО» Андрій Іванов.

 

Демонтувати турнікет на вулиці Привокзальній?!

Підприємці, які здійснюють торгівлю біля Олевського кооперативного ринку, звернулися із колективною заявою з проханням демонтувати турнікет на проїзній частині вулиці Привокзальна (навпроти Управління праці та соцзахисту населення). Лист такого ж змісту надіслали Олевські надзвичайники, яким він теж заважає виконувати свою роботу. На запитання «Звідки він там з’явився?» відповів міський голова Олег Омельчук «Його туди поставили для того, щоб не заважали роботі суду – приїжджала правоохоронна машина, яка привозила людей, і для того, щоб не заважати цьому процесу була встановлена ця споруда. Сьогодні суд в іншому місці…» Дехто почав говорити, що біля ринку і так не має де пройти, купа машин, які їдуть і паркуються як завгодно, а тут ще відкрити проїзд – це лише ускладнить ситуацію. В результаті рішення не було прийнято – 10 «за» і 17 «утримались».

 

Мати-героїня із села Рудня-Хочинська

На виконкомі вирішили порушити клопотання перед Президентом України про присвоєння почесного звання «мати-героїня» жительці із села Рудня-Хочинська – Катерині Марчук, 1972 р.н., яка народила та виховала 6 дітей до 8-річного віку.

 

Погодили кандидатуру директора місцевого

підприємства з видобутку корисних копалин

Члени виконкому погодили, рекомендовану міським головою, кандидатуру на посаду директора новоствореного місцевого підприємства з видобутку корисних копалин 28-річного депутата міської ради від партії ВО «Батьківщина» Руслана Вербельчука. Читайте детальніше за посиланням

 http://olevsk-gromada.gov.ua/2017/08/01/direktorom-olevskogo-pidpriyemstva-z-vidobutku-korisnih-kopalin-stav-deputat-miskoyi-radi/

 

«CoffeeMallka» дозволили працювати цілодобово

Члени виконкому надали дозвіл власнику кав’ярень швидкого обслуговування «CoffeeMallka» на цілодобову роботу  кав’ярні на площі Соборній. Також дозволили встановити відеоспостереження, закріпили для обслуговування прилеглу до тимчасової споруди клумбу та зобов’язали обмежити гучність звуковідтворюючої апаратури з 22.00 год до 06.00 год.

 

Логопедична група в олевському дитсадку «Малятко»

У дитячому садочку «Малятко» м.Олевськ реорганізують старшу групу в логопедичну. Така необхідність виникла у зв’язку з великою кількістю дітей з порушенням мовлення та на підставі висновку районної комісії. 

 

Після проведення інвентаризації, на облік візьмуть 67 громадських колодязів, які знаходяться на території ОТГ. В подальшому вони пройдуть паспортизацію, щоб провести лабораторні дослідження на якість питної води. Також на засіданні затвердили графіки роботи в.о. старост, затвердили план роботи виконавчого комітету, зняли з дерева-довгожителя (дуба, який впав під час негоди) статус природної пам’ятки, вирішили питання квартобліку.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту