Лікарі прокоментували рішення депутатів про непередачу ЦРЛ у власність ОТГ

11 серпня відбулася сесія міської ради, на якій було прийнято рішення не передавати лікарню у власність ОТГ. Фактично всі заклади соціальної сфери перейшли у власність об’єднаної громади, залишилась лише медицина. Попередньо районна рада прийняла рішення про передачу лікарні ОТГ, бо надходжень для фінансування медичної сфери не має та й медичну субвенцію передали до міського бюджету. Дане питання винесли на розгляд депутатів міськради, але позитивне рішення прийнято не було. «Утримались» під час голосування – Шейко В.О., Кочин М.М., Снігур В.В. та Бідюк С.М., «проти» висловились Фіц З.Р. та Повар А.В. Головний лікар Олевської ЦРЛ Павло Демкович, який є депутатом міської ради, «подякував» колегам по раді за те, що залишили 700 працівників медицини (400 працівників лікарні, 280 – ЦПМСД) без заробітної плати та можливості оплачувати комунальні послуги.

Для того, щоб дізнатися думку лікарів з цього питання, на нараду при головному лікарю Олевської ЦРЛ Павлу Демковичу із завідуючими відділень завітали заступники міського голови Яків Осипчук та Олександр Ніколайчук.

Головний лікар ЦПМСД (Центру первинної медико-санітарної  допомоги) Людмила Орлицька  розповіла, що первинна ланка медицини повинна перейти в об’єднану громаду. Вже затверджено Статут, акти, виготовлена печатка. Також заступник міського голови задавав незручні питання про якість надання медичних послуг, на які теж отримав відповіді. Далі дивіться на відео.

Відео взято із Олевського інформаційного порталу

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту