Міський голова дав доручення упорядкувати вуличну торгівлю

 У міській раді знову згадали «недобрим словом» про проблему стихійної торгівлі біля ринку, яка, попри багаторічні спроби врегулювати її, виявилася надто живучою. Насправді, це проблема всіх міст – і великих, і малих, і, як показує практика, вирішити її до кінця не вдалося нікому. В даному випадку важливо виробити загальноприйняті правила та контролювати їх виконання.

4 вересня за участі міського голови Олега Омельчука відбулася нарада, де було озвучено підсумки перевірок лоткової торгівлі біля ринку та торгівлі з вантажних автомобілів, що проводилися робочими групами міської ради. З доповіді головного спеціаліста управління економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Юрія Халімончука, робочі групи виявили багато порушень – торгівлю у невстановлених місцях, без дозвільних документів, стихійну торгівлю продуктами харчування (окрім овочів та фруктів), неконтрольований продаж з автомобілів. У місто регулярно навідуються немісцеві торговці, які не сплачують ні за землю, ні за торгове місце, не оформлені як підприємці, не сплачують ПДФО. Ще більше питань до благоустрою територій, де ведеться торгівля. Все зводиться до того, що одні совісні та законослухняні підприємці укладають договори і сплачують податки та збори, а інші – хитрують та уникають будь-яких платежів до бюджету.

Як результат, було прийнято рішення про розробку нового Положення про торгівлю з лотків (управління економічного розвитку), провести інвентаризацію торгових місць на вулиці Привокзальній (управління земельних відносин), впорядкувати процес прибирання територій біля ринку (адмінкомісія).

Міський голова Олег Омельчук дав доручення управлінню містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства розробити схему торгівлі по вулиці Привокзальній. До роботи мають долучитися і профільні фахівці відділів, щоб впорядкувати всі моменти, пов’язані з тимчасовими спорудами, землею. Це також стосується і населених пунктів ОТГ, де здійснюється вулична торгівля.

Щодо перевірок, то вони будуть продовжуватися. Тепер у складі робочих груп будуть ще й особи, уповноважені складати протоколи про порушення, які будуть розглядатися на адмінкомісії або направлятися до суду.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту