В Олевській ОТГ триває підготовка до опалювального сезону

14 вересня заступники міського голови Яків Миколайович Осипчук та Василь Васильович Колбасюк провели нараду з виконуючими обов’язки старост сіл Олевської ОТГ. Було обговорено ряд питань, зокрема військовий комісар Ігор Олексійович Подшивалов нагадав старостам про необхідність та невідкладність доставки повісток про проходження військової служби жителям громади. До 21 вересня старост зобов’язали надати інформацію про пророблену роботу.

Також були підняті питання обліку табелів робочого часу та інвентаризації земельних паїв. Проте, більш детально зосередились на проблемі харчування дітей в школі. Зовсім відмовились від гарячого харчування школи: Озерянська, Сердюківська, Андріївська, Болярська, Будківська, Джерельська, Забороченська, Сарнівська та Хмелівська. В інших школах лише 45% дітей отримують гаряче харчування. Яків Миколайович доручив перевірити сім’ї, що отримують компенсацію від держави, але не забезпечують дітей харчуванням.

Читайте також: Хто і коли харчуватиме дітей в школах Олевської ОТГ.

Останнім в обговоренні було питання підготовки до опалювального сезону. На даний момент заклади медицини забезпечені дровами лише на 19%, заклади освіти – на 58%. Освітяни з с. Кишин, с. Покровське, с. Журжевичі, с. Будки та с. Андріївка забезпечені дровами на 100%. Наразі гостро стоїть питання оптимізації та економії коштів на опалені, адже на цей опалювальний період необхідно 6 млн. грн. на забезпечення безперебійного теплопостачання. Головними причинами такої суми є неефективні системи обігрівання, стан приміщень та велика кількість найманих робочих. Так, на 2 працівники сільської ради часто наймають 2 кочегари.

Тому заступники голови вирішили поспілкуватися з кожним в.о. старости окремо і розробити індивідуальні плани оптимізації та раціонального використання коштів на опалення комунальних закладів.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту