Творчий вечір Ніни Зайнчковської в Олевській бібліотеці

11 жовтня, в рамках Клубу цікавих зустрічей, організованим Олевською бібліотекою, відбувся творчий вечір місцевої майстрині Ніни Миколаївни Зайнчковської. Вже 27 років вона працює в квитковій касі залізничного вокзалу, але ще довше Ніна Миколаївна вишиває. Нещодавно майстриня удосконалила своє ремесло – почала вишивати бісером і вже за 3 роки створила понад 100 картин.

Син Сергій з початку війни служить контрактником в зоні АТО. Через свій смуток та переживання Ніна Зайнчковська переважно вишиває ікони, заздалегідь запитавши благословення у настоятеля Олевської Свято-Миколаївської церкви, отця Сергія. 

Марія Миколаївна Бондар, сестра Ніни Миколаївни, пригадала декілька особистих історій про Сергія та повідомила про сімейну любов до вирощування квітів.

Начальник відділу культури Ірина Василівна Кльоц вручила Ніні Миколаївні подяку Олевської міської ради, а директор Олевської ЦБС Сібірьова Лідія Василівна вручила квіти та невеликий подарунок.

В цей день до Клубу цікавих зустрічей також завітали викладач музичної школи Михайло Гриб та його учень Іван Кравчук. Вони виконали декілька композицій на гітарі. Місцева поетеса Алла Аркадіївна Продащук подарувала Ніні Зайнчковській квіти та прочитала свій вірш на тему материнської любові до солдата. Також зачитав декілька своїх віршів місцевий поет, вчитель із села Жубровичі Микола Гайченя. В 2016 році він видав свою першу збірку віршів «Поетичний калейдоскоп». Завершились привітання музичною композицією від Олени Бреслаш.

Присутні дякували Ніні Миколаївні Зайнчковській за цікаву зустріч, за її труд, за чудові роботи, які неодноразово прикрашали Олевськ під час різних свят та заходів.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту