Продати приміщення і розділити кошти між громадами

 На засіданні 16 сесії міської ради депутати розглянули питання про передачу приміщення Центру охорони здоров’я матері та дитини по вул. Володимирській, яке з 2011 року орендує суд, з власності Олевської ОТГ у власність районної ради.

Пояснити суть питання намагався голова районної ради Віктор Троц. Мовляв, дане рішення пов’язане з бажанням продати приміщення у власність суду, а кошти розділити між трьома громадами – Олевською, Білокоровицькою та Радовельською, адже воно є спільною власністю територіальних громад Олевського району. У зв’язку з тим, що невдовзі Олевський суд стане окружним (обслуговуватиме три райони Олевський, Ємільчинський, Лугинський), вище керівництво суду запропонувало викупити цю будівлю за 2,5 млн грн. Майже всі погодились, що краще це приміщення продати, ніж отримувати за його оренду копійки.

Продати його може і міська рада, але не має ніяких гарантій, що свої частки отримають Білокоровичі та Радовель, зазначив голова райради. Однак, депутати гостро відреагували на «недовіру» з боку районної влади і не підтримали дане рішення. Великого бажання ділитися коштами в них не має і для цього назвали причини. Депутати ОТГ заявили, що громаді ці кошти потрібні більше, адже на її утриманні всі бюджетні установи.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту