Депутати не проголосували за створення «Олевськкомунсервісу

Рішення про створення комунального підприємства міської ради «Олевськкомунсервіс» розглянули депутати на засіданні сесії 12 жовтня.

З даного питання доповідав заступник міського голови з питань ЖКГ Василь Колбасюк «У процесі об’єднання господарство громади виросло. На баланс було прийнято 28 садочків, 30 шкіл, 40 клубів, 2 музеї… У кожній установі є свої котельні, водопроводи, каналізація… їх стан бажає кращого. Кожне господарство потребує поточних ремонтів, збереження мереж та їх обслуговування, тому постало питання про створення комунального підприємства… Виконавчий комітет буде мати вплив на дане підприємство, формувати його штат, контролювати калькуляцію послуг, тарифи. Зараз склалася така ситуація, що вийшов з ладу лічильник, трансформатор, я шукаю, хто його може поладити…».

Якщо спростити інформацію, то це має бути сервісна служба, яка обслуговуватиме електромережі, тепломережі, водопостачання та каналізацію у комунальних установах. Зокрема про необхідність створення такої служби  йшлося на цьогорічній педагогічній конференції. Мовляв, директор повинен займатися навчальним процесом, а не вирішувати господарчі питання. 

Міський голова Олег Омельчук додав, що очисні споруди, після реконструкції, потрібно буде передати у власність комунального підприємства, згідно закону. Воно також створюється для того, щоб з початку реконструкції очисних спеціалісти  вивчали роботу та нове обладнання, яке встановлять. Вони ж в подальшому будуть його обслуговувати та експлуатувати. 

Депутат від Радикальної партії Володимир Тимощук задав питання чим займається нещодавно створене комунальне підприємство «Олевськресурс-Інвест». Відповідь дав керівник цього підприємства, теж депутат Руслан Вербельчук «Ми виконуємо роботи по ліквідації підтоплень в Олевську… Підприємство знаходиться на госпрозрахунку (самоокупність), заробітної плати ні він, ні працівники з бюджету не отримують».

Міський голова зауважив, що комунальних підприємств може бути декілька, вони мають бути невеликими і у кожного з яких має бути свій профіль робіт, спеціалізація. 

Після довгих дискусій та роздумів на дану тему рішення підтримали 12 депутатів із 24.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту